Στην Καταλονία οι εκλογές έδωσαν στο μέτωπο των αυτονομιστών τη δυνατότητα να σχηματίσουν κυβέρνηση, καθώς αθροιστικά έχουν κερδίσει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο (70 από τις 135).

Ταυτόχρονα μία είδηση έκανε τον γύρο της Ευρώπης, που αφορά το αθλητικό σύμβολο των αυτόνομων κοινοτήτων, Πεπ Γκουαρντιόλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, φέρεται να έχει καταγραφεί για «εξέγερση», μια πολύ σοβαρή κατηγορία, η οποία κόστισε τη φυλακή στα μέλη της καθαιρεθείσας κυβέρνησης. Δεν έχει τεθεί ακόμη προς διερεύνηση, αλλά είναι ένα σοβαρό θέμα, όπως υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα Gazzetta Dello Sport.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν ανέκαθεν ένθερμος υποστηρικτής της ανεξαρτησίας της Καταλονίας. Πριν από δύο μήνες, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται η ισπανική κεντρική κυβέρνηση στους ανθρώπους της Βαρκελώνης, που θέλουν να εκφράσουν τη θέλησή τους με ψηφοφορία. Όμως γεγονότα που συνδέονται με το όνομά του εντοπίζονται από τις 11 Ιουνίου, όταν ο Γκουαρντιόλα, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης, διάβασε ένα έγγραφο που υπερασπίστηκε «μονομερείς» ενέργειες για την υλοποίηση του σχεδίου της ανεξαρτησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης