Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ζήτησε σήμερα να επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως 10 ετών σε έναν ράπερ, γνωστό με το καλλιτεχνικό όνομα Ezhel, ο οποίος κατηγορείται για υποκίνηση χρήσης ναρκωτικών ουσιών και βρίσκεται υπό κράτηση εδώ και 12 ημέρες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Το κατηγορητήριο, σύμφωνα με το Dogan, αναφέρει ως επιβαρυντικά στοιχεία, εκτός των τραγουδιών του 28χρονου καλλιτέχνη, μια φωτογραφία όπου εικονίζεται να κρατάει φύλλα κάναβης, την οποία ανήρτησε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός άνδρας, που το πραγματικό του όνομα είναι Σερτζάν Ιπεκτσίογλου, κινδυνεύει με κάθειρξη 5-10 έτη για «υποκίνηση στη χρήση ναρκωτικών ουσιών», επισήμανε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με το Dogan, ο ράπερ απέρριψε την κατηγορία που του προσάπτουν οι τουρκικές αρχές, υπογραμμίζοντας ότι έγραψε τους στίχους στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποια από τα βίντεο κλιπ του Ezhel τα έχουν δει εκατομμύρια φορές οι χρήστες του Διαδικτύου. Όπως εκείνο που έχει γράψει για τη γενέτειρά του, την Άγκυρα με τίτλο «Sehrimin tadi» (Η γεύση της πόλης μου) και το οποίο το έχουν δει σχεδόν 35 εκατομμύρια φορές στο YouTube.

Άλλοι δύο Τούρκοι ράπερ, οι Khontkar και Young Bego, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, κατηγορούμενοι επίσης για υποκίνηση στη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Οι τουρκικές αρχές έχουν κηρύξει εδώ κι έναν χρόνο τον «πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών». Ωστόσο η σύλληψη του Ezhel προκάλεσε αντιδράσεις στην Τουρκία, όπου οι αρχές συχνά κατηγορούνται από την αντιπολίτευση ότι ασκούν πιέσεις στον κόσμο των Τεχνών και επιτίθενται στην ελευθερία της έκφρασης.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης