Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Αργεντινής ύστερα από τον εντοπισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε θέατρο της πρωτεύουσας όπου θα εκφωνούσε ομιλία ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας, Alvaro Uribe.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός επρόκειτο να πυροδοτηθεί μέσω κινητού τηλεφώνου και εντοπίστηκε από το προσωπικό ασφαλείας στο Μπουένος Άιρες, χωρίς να υπάρξει κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Ο Alvaro Uribe.πρόκειται να μιλήσει σήμερα στα πλαίσια της διεθνούς διάσκεψης «WOM Leadership Symposium 2012», με αριστερές οργανώσεις να έχουν απευθύνει κάλεσμα για διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του πρώην ηγέτη της Κολομβίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να εντείνει την ανησυχία της κυβέρνησης στην Κολομβία, μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Fernando Londono, πριν από λίγες ημέρες στην πρωτεύουσα, Μπογκοτά. Βόμβα, που είχε τοποθετηθεί σε διερχόμενο λεωφορείο, εξερράγη με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός και ο οδηγός του πρώην υπουργού Εσωτερικών και Δικαιοσύνης να χάσουν τη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης:
Οργή για τη βομβιστική επίθεση στην Κολομβία, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012, 02:36

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης