Στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον για να του κοινοποιηθεί “η έντονη διαμαρτυρία” των ΗΠΑ μετά το περιστατικό με το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφους πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

«Είμαστε σε απευθείας επαφή με τους Ρώσους, σε επίπεδο υψηλόβαθμων αξιωματούχων, προκειμένου να τους μεταφέρουμε την έντονη διαμαρτυρία μας γι’ αυτήν την επικίνδυνη και αντιεπαγγελματική αναχαίτιση που προκάλεσε την πτώση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους μας», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Νεντ Πράις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι ο Ρώσος πρεσβευτής κλήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το απόγευμα και ότι, από την πλευρά του, ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μόσχα μετέφερε τις διαμαρτυρίες της Ουάσινγκτον σε ισχυρό μήνυμα που απηύθυνε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν τους συμμάχους και τους εταίρους τους για το περιστατικό αυτό, δήλωσε επίσης ο Πράις στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής ενημέρωσης.

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος μίλησε επίσης για «ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 αναχαίτισε και προσέκρουσε σήμερα σε αμερικανικό drone Reaper πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και προκάλεσε την πτώση του, μια ενέργεια που χαρακτηρίστηκε “απερίσκεπτη” από τον Λευκό Οίκο, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί φόβους για κλιμάκωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης