Στο σκοτάδι το Μπαγκλαντές από βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014, 21:40
Στο σκοτάδι το Μπαγκλαντές από βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
Χρειάστηκε να περάσουν εννέα ώρες στο σκοτάδι οι κάτοικοι του Μπαγκλαντές, μετά τη βλάβη που σημειώθηκε στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας, προτού να επανέλθει, μερικώς, το ηλεκτρικό ρεύμα σε ορισμένες συνοικίες της πρωτεύουσας. Ο εκπρόσωπος της κρατικής Εταιρείας Ενέργειας, Μιρ Μοχάμαντ Άσλαμ Ούντιν, διαβεβαίωσε ότι καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες για να αποκατασταθεί η βλάβη και στις υπόλοιπες περιοχές που παραμένουν βυθισμένες στο σκοτάδι. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σταδιακά.

Η βλάβη εντοπίστηκε στη γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Ινδία και η επαναφορά της ηλεκτροδότησης απεδείχθη ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση.

Οι κάτοικοι άρχισαν να ζητωκραυγάζουν όταν, γύρω στις 10 το βράδυ, τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας) ηλεκτροδοτήθηκε και πάλι η κεντρική συνοικίας Μαγμπαζάρ της πρωτεύουσας.

Τα νοσοκομεία, τα αεροδρόμια και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας χρησιμοποίησαν ντιζελογεννήτριες για να λειτουργήσουν κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ντάκα ωστόσο, το Medical College Hospital, ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Πραγματοποιήθηκαν μόνο 16 επεμβάσεις σε έκτακτα περιστατικά, αντί για τις 35 που γίνονται κάθε μέρα, κατά μέσο όρο, είπε ένας γιατρός.

Το μπλακ-άουτ σημειώθηκε στις 11.30, τοπική ώρα, λόγω βλάβης στη γραμμή της περιοχής Κούστια, στα σύνορα με την Ινδία.

«Είναι δύσκολο αυτήν τη στιγμή να εξακριβώσουμε τους λόγους», πρόσθεσε ο Ούντιν, σημειώνοντας ότι έχει ήδη συγκροτηθεί μια ερευνητική επιτροπή που θα εξετάσει τα αίτια του προβλήματος.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014, 21:42