Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκε την Παρασκευή ο καπετάνιος ενός φορτηγού πλοίου που συγκρούστηκε με επιβατηγό στην είσοδο του λιμανιού στο Μπέλφαστ της Β. Ιρλανδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 19:10 το απόγευμα της Τετάρτης, τοπική ώρα, (21:10 το βράδυ ώρα Ελλάδος) όταν το «Union Moon» συγκρούστηκε με το «Stena Feronia», το οποίο μετέφερε πάνω από 100 επιβάτες.

Στο σημείο έσπευσαν δύο πλωτά σκάφη της οικείας Λιμενικής Αρχής τα οποία συνόδευσαν τα εμπλεκόμενα πλοία στο λιμάνι όπου και «έδεσαν» με ασφάλεια. Από τη σύγκρουση δε σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Ο 55χρονος, Miroslaw Pozniak, παραδέχτηκε πως είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που ξεπερνούσε τα επιτρεπτά όρια, με το δικαστήριο να δίνει εντολή για την κράτησή του από τις αστυνομικές Αρχές μέχρι τη Δευτέρα όταν και θα συνεχιστεί η δίκη.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας διαπιστώθηκε πως ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου είχε καθαρό ποινικό μητρώο και δεν προκάλεσε κανένα πρόβλημα στους αστυνομικούς με τη συμπεριφορά του τόσο κατά τη διάρκεια προσαγωγής του όσο και κατά την ανάκριση. Το τμήμα Ερευνών Θαλάσσιων Ατυχημάτων της Ακτοφυλακής συνεχίζει τις έρευνες για τις συνθήκες του ατυχήματος. Τα δύο πλοία παραμένουν δεμένα στο λιμάνι του Μπέλφαστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης