Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου συμφώνησε να φιλοξενήσει συνομιλίες στο Ριάντ για τον τερματισμό της κρίσης στην Υεμένη, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, παραθέτοντας την ανακοίνωση από το γραφείο του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι η Σ. Αραβία ζήτησε από τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Υεμένης Αμπντ-Μανσούρ Χαντί Ράμπου, να φιλοξενήσει τις συνομιλίες στο Ριάντ, όπου είναι και η έδρα του συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ασφάλεια της Υεμένης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ασφάλειας των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Οι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου έχουν εκφράσει τη συμφωνία τους με το αίτημα του προέδρου της Υεμένης να διοργανωθεί σύνοδος υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου στο Ριάντ» καταλήγει η ανακοίνωση που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Η Υεμένη, που είναι ένας κομβικός γείτονας για έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πετρελαίου στον κόσμο, βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας ανησυχίας για την ασφάλεια, λόγω της ισχυρής παρουσίας της αλ Κάιντα, αλλά και της πρόσφατης ανατροπής του προέδρου της χώρας από τους αντάρτες Χούτι, που προκαλεί φόβους για εμφύλιο πόλεμο στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης