Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, συναντήθηκε σήμερα στη Λευκωσία ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ.

«Η Πολωνία διαχρονικά υποστηρίζει ένα κυπριακό κράτος και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για επανένωση της Κύπρου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πολωνός πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τουσκ, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα την Κύπρο, καταδίκασε τις απειλές που διατυπώθηκαν από την Τουρκία σχετικά με την ανάληψη της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούλιο από την Κύπρο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να δεχθεί τις απειλές και δεν πρέπει να γίνει κίνηση που θα αποδυναμώσει την Κύπρο, γιατί κάτι τέτοιο θα είναι αποδυνάμωση της Ε.Ε.» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Χριστόφιας κατήγγειλε την Τουρκία για τις απειλές της και την κάλεσε να τερματίσει τις άλλες απειλές της για προώθηση του λεγόμενου «σχεδίου Β» για αναβάθμιση των Κατεχομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι διχοτομικοί σχεδιασμοί της Τουρκίας κρατούν άλυτο το Κυπριακό και θυματοποιούν τόσο τους Ελληνοκύπριους όσο και τους Τουρκοκύπριους» είπε ο κ. Χριστόφιας.

Επίσης, κάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου να αποδείξει έμπρακτα ότι εργάζεται προς την κατεύθυνση της επανένωσης της Κύπρου και να γεφυρώσει, αντί να διατηρεί και να διευρύνει, την απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών, με τις προτάσεις που υποβάλλει στις συνομιλίες.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης