Ο Αυστριακός καγκελάριος και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σεμπάστιαν Κουρτς βρίσκεται στο Λονδίνο για να υποστηρίξει την Βρετανίδα πρωθυπουργό στον αγώνα της να πετύχει μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε ο ίδιος πριν από τις σημερινές συνομιλίες του στην βρετανική πρωτεύουσα με την Τερέζα Μέι.

Ο Κουρτς δήλωσε πως η πορεία για το Brexit βρίσκεται τώρα σε «καυτή φάση» και παρέπεμψε στην σχετική συμφωνία που υπήρξε ανάμεσα στην Βρετανία και στην ΕΕ και η οποία, όπως επισήμανε, πρέπει τώρα να εγκριθεί από τα Κοινοβούλια, και κυρίως από το βρετανικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Επιπλέον, με την επίσκεψή του στο Λονδίνο θέλει να έχει μία «ρεαλιστική εικόνα» για το πόσο μεγάλες είναι οι πιθανότητες να υπάρξει πλειοψηφία για αυτή την συμφωνία, παρατήρησε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος βρίσκεται από χθες βράδυ στην βρετανική πρωτεύουσα ως εκπρόσωπος της αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ.

«Στόχος μας είναι να αποφύγουμε ένα “σκληρό Brexit”, δηλαδή να προσπαθήσουμε ώστε η ζημία που θα προκύψει από το Brexit να μην αυξηθεί ανυπολόγιστα. Η ζημιά είναι ούτως ή άλλως δεδομένη για την ΕΕ, όπως επίσης φυσικά είναι δεδομένη κυρίως για την Βρετανία» ανέφερε.

Κατά την άποψή του, η Τερέζα Μέι έκανε όλες τις προσπάθειες για την σταθεροποίηση της κυβέρνησής της, όπως επίσης είναι θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνησή της συναίνεσε τόσο γρήγορα στην διαπραγματευθείσα συμφωνία.

Ωστόσο εκκρεμεί η ψηφοφορία στην βρετανική Βουλή και κανένας δεν γνωρίζει ποια θα είναι η έκβασή της, ενώ, από την άλλη πλευρά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο όλα βαίνουν καλά για την διατήρηση της ενότητας των 27 της ΕΕ, πρόσθεσε ο Αυστριακός καγκελάριος και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σεμπάστιαν Κουρτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης