Τραγικές χαρακτηρίζονται οι συνθήκες διαβίωσης 250.000 Πακιστανών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω της κλιμάκωσης των μαχών ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και εξτρεμιστές κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την οργάνωση «Save the Children», εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που ζουν στην περιοχή Χάιμπερ έχουν εξαναγκαστεί να καταφύγουν στις γειτονικές περιοχές Νοουσέρα και Πεσάβαρ από τον Ιανουάριο εξαιτίας των συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις του τακτικού στρατού και τους Πακιστανούς Ταλιμπάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε 250.000 ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί, εκ των οποίων οι 60.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν την τελευταία εβδομάδα και έχουν ανάγκη βοήθειας για να σωθεί η ζωή τους. Χρειάζονται άμεσα τρόφιμα, πόσιμο νερό και φάρμακα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΜΚΟ.

«Πρόκειται για μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση και αν οι μάχες συνεχιστούν, εκτιμάμε ότι πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι θα εκτοπιστούν… χρειάζονται υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα και την κυβέρνηση», προστίθεται.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης