Τρυφερό αλλά και με μια ψυχρότητα στον χαρακτήρα περιγράφει στις σελίδες του ημερολογίου της τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα μία πρώην σύντροφός του.

Η Ζενεβιέβ Κουκ, πάντως, μάλλον δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το παλιό της ημερολόγιο και οι προ 25ετίας εξομολογήσεις που αποτυπώνονται σε αυτό θα γίνονταν κάποτε «βορά» στα Μ.Μ.Ε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, έγιναν, καθώς έπεσαν στα χέρια του ρεπόρτερ της Washington Post, Ντέιβιντ Μαράνις, ο οποίος μάλιστα ετοιμάζει τη βιογραφία του Αμερικανού προέδρου με τίτλο: «Barack Obama: The Story».

Η Ζενεβιέβ, κόρη Αυστραλού διπλωμάτη, ήταν σύντροφος του Ομπάμα στις αρχές της δεκαετίας του ’80 όταν ο σημερινός πρόεδρος των Η.Π.Α. ήταν είκοσι ετών και ζούσε στη Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο προσωπικό της ημερολόγιο, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύονται στο περιοδικό «Vanity Fair», η Κουκ περιγράφει τη «ζεστασιά» των προσωπικών τους σχέσεων, αλλά και το πώς αυτή η ιστορία αγάπης τελικά έχασε την ισορροπία της.

«Η ζεστασιά αυτή ίσως να ήταν παραπλανητική. Χρησιμοποιούσε γλυκά λόγια, ήταν ανοικτός και έδειχνε αυτοπεποίθηση, αλλά υπήρχε αυτή η ψυχρότητα» τονίζει χαρακτηριστικά η Ζενεβιέβ, η οποία δεν είχε μέχρι σήμερα αποκαλύψει την ύπαρξη του ημερολογίου αυτού.

Το 1984 εξομολογείται πως «ο Μπαράκ εξακολουθεί να με γοητεύει. Όμως, παίρνει όλα τα πράγματα σοβαρά, έχει μεγάλο αυτοέλεγχο».

Έναν χρόνο αργότερα, μετά το τέλος της σχέσης τους, η Κουκ παραδέχεται πως ο Ομπάμα «δεν ήταν έτοιμος για τη συναισθηματική δέσμευση που εκείνη ζητούσε».

Από την πλευρά του, ο Ομπάμα αποκαλύπτει ότι, αν και η Κουκ ήταν κοπέλα του όταν ζούσε στη Νέα Υόρκη, δεν αναφερόταν σε αυτήν, όταν στο βιβλίο του «Dreams of My Father» έγραφε: «Υπήρχε μια γυναίκα στη Νέα Υόρκη που αγαπούσα. Ήταν λευκή… Η φωνή της έμοιαζε σαν το φύσημα του ανέμου».  

Σε κάθε περίπτωση, η βιογραφία του Μαράνις που βγαίνει στα βιβλιοπωλεία στις 19 Ιουνίου κάθε άλλο παρά βαρετή αναμένεται να είναι…

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης