Ερήμην στο Παρίσι δικάζεται η πριγκίπισσα Χάσα της Σαουδικής Αραβίας, κατηγορουμένη για τον ξυλοδαρμό και βασανισμό ενός υδραυλικού το 2016.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η αδελφή του διαδόχου πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν διέταξε τους άνδρες ασφαλείας της να απειλήσουν με όπλο, να ξυλοκοπήσουν και να βασανίσουν Γάλλο υδραυλικό στην κατοικία της πριγκίπισσας στη λεωφόρο Φος του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σωματοφύλακας, ο οποίος φέρεται να ανάγκασε τον υδραυλικό να φιλήσει τα πόδια της πριγκίπισσας, κάθεται επίσης στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ούτε η πριγκίπισσα ούτε ο καταγγέλλων υδραυλικός έδωσαν το παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, AFP. Ο μόνος που παραβρέθηκε ήταν ο σωματοφύλακας, ο οποίος είχε τη στήριξη της οικογένειάς του.

Η νομική ομάδα της πριγκίπισσας υποστηρίζει ότι η Χάσα είναι θύμα ψευδών κατηγοριών. «Η πριγκίπισσα είναι μια στοργική, ταπεινή, προσιτή και πολιτισμένη γυναίκα» είπε ο δικηγόρος της Εμανουέλ Μοΐν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μαρτύριο του υδραυλικού είχε ως αφορμή μια απλή φωτογραφία την οποία τράβηξε το 2016 για να καταγράψει την πορεία των εργασιών στην κατοικία της Χάσα. Η Χάσα μπιν Σαλμάν, όμως, θεώρησε ότι ο υδραυλικός σκόπευε να δημοσιοποιήσει τις εικόνες στο διαδίκτυο ή να τις πωλήσει σε σκανδαλοθηρικό έντυπο. Η Χάσα έδωσε έτσι εντολή στον σωματοφύλακά της να χτυπήσει το θύμα.

Ο υδραυλικός υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι δέχθηκε καταιγισμό χτυπημάτων στο πρόσωπο κατόπιν διαταγής της Χάσα, η οποία απαίτησε και την «ταπείνωση» του δράστη. Ο σωματοφύλακας της πριγκίπισσας διέταξε το θύμα του να γονατίσει, αφού του είχε δέσει πισθάγκωνα τα χέρια, και τον έβαλε να φιλήσει τα πόδια της διαδόχου του οίκου του Σαούντ. Το μαρτύριο του άτυχου υδραυλικού διήρκεσε πολλές ώρες, έως ότου η Χάσα τον αφήσει να φύγει.

«Πρέπει να σκοτώσουμε αυτόν τον σκύλο, δεν αξίζει να ζει» φέρεται να είπε η Χάσα, σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος. Πέρυσι τον Αύγουστο η αρμόδια εισαγγελέας αποφάσισε να ασκήσει δίωξη κατά της πριγκίπισσας για συνέργεια σε σωματικές βλάβες με οπλοχρησία, συνέργεια σε απαγωγή και κλοπή κινητού τηλεφώνου.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, η Χάσα μπιν Σαλμάν εξασφάλισε προνομιακή μεταχείριση από την εισαγγελία. «Αυτό επέτρεψε σε ύποπτο τέλεσης κακουργημάτων να διαφύγει από τη γαλλική Δικαιοσύνη πριν ακόμη ολοκληρωθεί η προανάκριση και παρότι η μαρτυρία της είχε κριθεί κρίσιμη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Τέτοιες παραλείψεις από μέρους των ανακριτικών αρχών δημιουργούν την εντύπωση στους εμπλεκομένους ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου» αναφέρει έγγραφο της εισαγγελίας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης