Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών θα επισκεφτεί τη Δευτέρα την Ουάσινγκτον, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του Άνθονι Φοξ σχετικά με το σκάνδαλο του παράνομου λογισμικού ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων της εταιρείας Volkswagen.

Ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ θέλει επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχους της αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη η Volkswagen ανακοίνωσε ότι διερευνά αν το παράνομο λογισμικό – που είχε τοποθετηθεί σε 11 εκατομμύρια οχήματα του ομίλου – ενδέχεται να βρίσκεται και σε έναν άλλο τύπο κινητήρα ντίζελ.

Αφότου αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, πριν από περίπου έναν μήνα, έχει «ενοχοποιηθεί» μόνο ένας τύπος ντιζελοκινητήρα, ο ΕΑ189. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «τα επίπεδα εκπομπής ρύπων του κινητήρα ΕΑ288 αποτελούν αυτήν τη στιγμή αντικείμενο επιπρόσθετων ερευνών».

Η VW διαβεβαίωσε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 θα έρθει σε επαφή με όλους τους ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης