Περίπου 10.000 στρέμματα μετατράπηκαν σε στάχτη από την πυρκαγιά, που μαίνεται ανεξέλεγκτα σήμερα στο τουριστικό νησί Γκραν Κανάρια και οδήγησε στην απομάκρυνση από την περιοχή σχεδόν 1000 ανθρώπων, έγινε γνωστό από τις αρχές.

Η φωτιά, η οποία ξέσπασε χθες στην κωμόπολη Αρτενάρα, στο εσωτερικό της νήσου, φαινόταν ότι είχε τεθεί υπό έλεγχο χθες το βράδυ, όμως η αλλαγή, που υπήρξε, στην κατεύθυνση των ανέμων επιδείνωσε την κατάσταση κατά τη διάρκεια της νύχτας, εξήγησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο COPE ο πρόεδρος της κοινότητας των Καναρίων Νήσων Άνχελ Βίκτορ Τόρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες σε «τρία σήμεια, τα δύο εκ των οποίων τελούν υπό μερικό έλεγχο, ενώ το τρίτο είναι πιο δύσβατο».

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι, μεταξύ αυτών η μονάδα εκτάκτων αναγκών του στρατού, επιχειρούν στις πυρκαγιές. Δέκα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης με στόχο να καταγράψουν πρόοδο προτού ενισχυθούν οι άνεμοι και πέσει η νύχτα, εξήγησε ο πρόεδρος της κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα βίντεο:

 

 

 

Στους 1000 κατοίκους, που απομακρύνθηκαν από τρεις κοινότητες τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, δεν έχει επιτραπεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε ένα δελτίο τύπου.

Η Κάρλα Ροντρίγκεθ, αυτόπτης μάρτυρας, περιέγραψε τη σκηνή ως «μια από τις πιο οδυνηρές εικόνες που έχω δει στη ζωή μου». Η Ροντρίγκεθ κατευθυνόταν προς το Χουνκαλίγιο με μερικούς φίλους για μια τοπική γιορτή.

«Η πρώτη φορά που είδα τη φωτιά ήταν όταν φθάναμε στην παρακαμπτήριο προς το Χουνκαλίγιο και συνειδητοποίησα πόσο κοντά ήταν. Δεν το περίμενα, καθώς είχα διαβάσει πως είχε τεθεί υπό έλεγχο σε διάφορες περιοχές», είπε η Ροντρίγκεθ στο Ρόιτερ.

«Όμως μετά τη γιορτή, όταν επιστρέφαμε, αποφασίσαμε να κοιτάξουμε ξανά για να διαπιστώσουμε πόσο είχε προχωρήσει η φωτιά και είδαμε πως ήταν εκτός ελέγχου, το θέαμα ήταν οδυνηρό. Έκλαψα γιατί αγαπώ τη φύση και δεν μπορούσα να την βλέπω να καίγεται έτσι», αφηγήθηκε.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως πιστεύει ότι η πυρκαγιά άρχισε από κάποιον που έκανε εργασίες συγκόλλησης. Ένας 55χρονος συνελήφθη χθες, Σάββατο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης