Επίσκεψη εργασίας στη Ρωσία θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογο του, Σεργκέι Λαβρόφ στο Βόλγκοκραντ.

«Το πρόγραμμα του Γερμανού ΥΠΕΞ, περιλαμβάνει επίσκεψη στην ηρωική πόλη του Βόλγκογκραντ, όπου θα αποτίσει φόρο τιμής σε όσους έπεσαν στον αγώνα ενάντια στο ναζισμό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ αναμένεται να παραβρεθούν στην κατάθεση στεφάνων στην τελετή που θα γίνει στο Μαμαγιεφ Κουργαν, όπου βρίσκεται το μνημείο για τους ήρωες της μάχης του Στάλινγκραντ.

Επίσης αναμένεται να επισκεφθεί ένα νεκροταφείο σοβιετικών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κοντά Στάλινγκραντ στο χωριό Ροσόσκι και το παρακείμενο νεκροταφείο Γερμανών στρατιωτών», αναφέρει ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν συνομιλίες σχετικά με επίκαιρα θέματα της διμερούς και διεθνούς ημερήσιας διάταξης και θα επισκεφθούν μαζί το διεθνές φεστιβάλ Μουσική ενάντια στον πόλεμο, όπου συμμετέχουν συμφωνικές ορχήστρες από τον Βόλγκογκραντ και το Όσναμπρικ, σημειώνει η ίδια ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: RBTH
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης