Έκκληση προς του συμπατριώτες του να στηρίξουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του απηύθυνε την Τετάρτη ο απερχόμενος πρόεδρος της Σερβίας, Boric Tadic. Ειδικότερα, τους ζήτησε να ψηφίσουν υπέρ του κόμματός του στις γενικές προεδρικές, βουλευτικές και δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή.

«Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πάμε μπροστά! Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι πως θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα μας και τον λαό μας εκεί όπου αξίζουν: μέσα στην Ε.Ε.», τόνισε αρχικά ενώπιον 3.000 οπαδών του στην Πλατεία Δημοκρατίας στο κέντρο του Βελιγραδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποψήφιος για την επανεκλογή του και επικεφαλής του κυβερνητικού Δημοκρατικού Κόμματος (DS), ο Boric Tadic δήλωσε πως οι εκλογές αποτελούν «μία ευκαιρία για να παλέψουμε υπέρ της επιλογής μας: για μία ευρωπαϊκή και ευημερούσα Σερβία, που θα έχει συμφιλιωθεί με όλον τον κόσμο».

«Είμαστε μία πολιτική παράταξη που στρέφει το βλέμμα της αποκλειστικά στο μέλλον και δεν πρόκειται ποτέ να αποτάξουμε τους στόχους μας», κατέληξε.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρουν το κόμμα του και το Σερβικό Κόμμα της Προόδου (SNS) του συντηρητικού, Tomislav Nikolic, να διεκδικούν τη νίκη στήθος με στήθος, με αμφότερα να συγκεντρώνουν ποσοστό κοντά στο 30%. Οι δύο πολιτικοί θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 20 Μαΐου, με τα προγνωστικά να φέρουν επικρατέστερο νικητή τον Boric Tadic.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Σερβία: Υποψήφια πρόεδρος η σύζυγος κρατούμενου για εγκλήματα πολέμου στη Χάγη, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Απριλίου 2012, 02:18

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης