Επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες πως εξαρχής ο προορισμός του ιρανικού δεξαμενοπλοίου Adrian Darya 1, ήταν κάποιο λιμάνι της Τουρκίας ή στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

Το περσικό σκάφος στις 08.30 ώρα Ελλάδος βρισκόταν μεταξύ Μάλτας και Ιταλίας με κατεύθυνση το στενό των Αντικυθήρων και με τελικό προορισμό όπως έχει καταχωρηθεί στο αυτόματο σύστημα AIS, το λιμάνι της Μερσίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε στο χάρτη τη νέα πορεία του τάνκερ:

Το τελευταίο 24ωρο οι Αμερικανοί ξεκαθάρισαν πως θα υποστούν συνέπειες όποιοι παράσχουν βοήθεια στο περσικό τάνκερ ακόμη και εάν αυτοί είναι ιδιώτες. Στην αρχή οι απειλές των Αμερικανών σε ανεπίσημο επίπεδο είχαν εκφραστεί ως προειδοποίηση προς την Ελλάδα στην οποία κατευθυνόταν το δεξαμενόπλοιο αφού είχε προσδιορίσει την Καλαμάτα ως προορισμό του αλλά στη συνέχεια οι Αμερικανοί επέκτειναν την ακτίνα των απειλών τους όταν έγινε σαφές πως η Αθήνα δεν είχε καμία πρόθεση να εμπλακεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Εναπομένει να αποδειχθεί στην πράξη τι είδους αντίποινα έχουν στο μυαλό τους οι αρχές των ΗΠΑ και εάν τελικά αυτές οι απειλές θα υλοποιηθούν. Σημειώνεται πως το Adrian Darya1 είναι σκάφος ρωσικής ιδιοκτησίας ναυλωμένο σε ιρανική πετρελαϊκή εταιρεία το οποίο είναι έμφορτο πετρελαίου και ψάχνει απεγνωσμένα για αγοραστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πληροφορία πως το τάνκερ κατευθύνεται προς την Τουρκία μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα Sozcu η οποία επικαλείται το «Associated Press».

Διαβάστε επίσης:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης