Ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλος του, Μιτ Ρόμνει, έμειναν εκτός προεκλογικών συγκεντρώσεων τη Κυριακή για να προετοιμαστούν μαζί με τους συμβούλους τους για την τρίτη και τελευταία τηλεμαχία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το βράδυ στη Φλόριντα. Ενώ απομένουν μόνο δύο εβδομάδες για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, η τηλεμαχία αυτή θα είναι η τελευταία φορά που οι αμερικανοί ψηφοφόροι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις απόψεις των δύο υποψηφίων. Η τηλεμαχία της Δευτέρας θα περιστραφεί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Ρόμνει και οι Ρεπουμπλικανοί σύμμαχοι του επιτίθενται συνεχώς στον Πρόεδρο Ομπάμα για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα της πολύνεκρης επίθεσης εναντίον του αμερικανικού Προξενείου στην Βεγγάζη της Λιβύης τον περασμένο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν έχει απασχολήσει την προεκλογική εκστρατεία, με τον κ. Ρόμνει να δηλώνει ότι η κυβέρνηση Ομπάμα δεν αντιμετωπίζει την Τεχεράνη με την απαιτούμενη αυστηρότητα και δεν υποστηρίζει επαρκώς το Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο κ. Ομπάμα κατηγορεί τον κ. Ρόμνει ότι πολιτικοποίησε την επίθεση στην Λιβύη και τονίζει ότι έχει θέσει σε εφαρμογή αυστηρές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, συνεχίζοντας παράλληλα την συνεργασία με το Ισραήλ σε θέματα ασφάλειας. Επίσης ο αμερικανός Πρόεδρος τονίζει τις επιτυχίες της κυβέρνησης του για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης και της εφόδου που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης