Στην ΠΓΔΜ βρίσκεται ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς ο οποίος θα έχει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Ο Μάθιου Νίμιτς στις πρώτες του δηλώσεις από την ΠΓΔΜ και συγκεκριμένα μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων МИА επεσήμανε αναφορικά με την επίσκεψη του στην Αθήνα «είχαμε καλές συναντήσεις. Ελπίζουμε πως θα έχουμε καλές επαφές και εδώ. Ανυπομονώ για τις συναντήσεις με την κυβέρνηση και τους άλλους ηγέτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Οι συναντήσεις του Νίμιτς

Ο κ. Νίμιτς αύριο Πέμπτη θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE), Χρίστιαν Μίτσκοσκι και τον αρχηγό του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος της χώρας, Αλί Αχμέτι.

Σημειώνεται πως από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, χτες ανέφερε ότι η στάση του κόμματός του (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας – SDSM) είναι ότι πρέπει τελικά να διεξαχθεί δημοψήφισμα στη γείτονα, παρά τις ενστάσεις του κυβερνητικού εταίρου του DUI (Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση) Αλί Αχμέτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θεωρώ αυτό το θέμα ως εμπόδιο. Το θεωρώ ως μια πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα ότι η λύση θα είναι μόνιμη και θα παραμείνει έτσι μια για πάντα. Δεν είναι κάτι τόσο τρομακτικό ή τραγικό ή αδύνατο επειδή τα δημοψηφίσματα διεξάγονται σύμφωνα με το νόμο και με ταχεία διαδικασία» τόνισε. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης