Ο Spencer West μπορεί να μην έχει πόδια, αλλά ποτέ στη ζωή του δεν το έβαλε κάτω.

Έχοντας γεννηθεί με μια γενετική ανωμαλία, η οποία του στέρησε τα κάτω άκρα, έπρεπε από μικρή ηλικία να μάθει να ζει με αυτή την ιδιαιτερότητα και να κοιτάξει μπροστά. Στην αρχή όλα φαίνονταν «βουνό» και οι καθημερινές δυσκολίες… εμπόδια απροσπέλαστα. Σταδιακά όμως άρχισε να συνειδητοποιεί ότι το ζητούμενο ήταν να πιστέψει στον εαυτό του και να προσπαθεί να εκπληρώνει τα όνειρά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι λοιπόν δε θα μπορούσε να πει «όχι» στην πρόκληση να ανέβει στο Κιλιμάντζαρο για… «καλό» σκοπό, χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πολύ προσπάθεια κι ακόμα περισσότερη πίστη, ο 31χρονος Καναδός εκπλήρωσε το όνειρό του κι ανέβηκε σε υψόμετρο 5.895 μ., «κατακτώντας» το υψηλότερο βουνό της Αφρικής. Συνολικά χρειάστηκε οκτώ ημέρες.

«Έβαλα στόχο να ανέβω στο Κιλιμάντζαρο όχι μόνο για να αποδείξω στον εαυτό μου τι μπορώ να κάνω, αλλά για να εμπνεύσω κι άλλους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Το να φτάσω στην κορυφή ήταν η πιο μεγάλη ψυχική και φυσική πρόκληση, αλλά το γεγονός ότι τα κατάφερα ενίσχυσε το μήνυμα που κρύβεται πίσω από την πίστη στον εαυτό και την πίστη στους άλλους», εξήγησε.

Σημειώνεται ότι από αυτή του την προσπάθεια συγκεντρώθηκαν πάνω από 500.000 δολάρια, τα οποία και θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Free The Children», που ενισχύει τα παιδιά της Κένυας τα οποία δεν έχουν πρόσβαση σε «καθαρό» νερό.

Μάθημα ζωής… πιθανό. Εξάλλου ο ίδιος ο Δαρβίνος είχε ξεκαθαρίσει ότι στη φύση αυτός που θα επιβιώσει είναι ο οργανισμός ο οποίος μπορεί να προσαρμόζεται στην αλλαγή των συνθηκών… με χέρια ή χωρίς.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης