Οι τεχνικοί του βρετανικού οργανισμού αντι-ντόπινγκ θα είναι εκείνοι που θα ελέγχουν προσωρινά τους Ρώσους αθλητές αντί των συναδέλφων τους στον αντίστοιχο ρωσικό (RUSADA), του οποίου η λειτουργία ανεστάλη τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από καταγγελίες ότι είχε καλύψει δεκάδες αθλητές που βρέθηκαν θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Αυτό ανακοίνωσε στο Μόντρεαλ (Καναδάς) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ (WADA), ενημερώνοντας ότι έχει υπογράψει συμφωνία με τους Βρετανούς επί τούτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρωσία έχει υποσχεθεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες προκειμένου να επιτευχθεί η ακύρωση της αναστολής και να επιτραπεί στους αθλητές της χώρας να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ζήτησε όμως χρόνο τριών μηνών για να οργανώσει ένα νέο σύστημα ελέγχου.

Η WADA εξήγησε ότι ο βρετανικός οργανισμός αντι-ντόπινγκ θα συνεργαστεί με τη RUSADA για να διασφαλιστεί ότι πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος στους Ρώσους αθλητές.

Τα αποτελέσματα θα ελεγχθούν από ένα ανεξάρτητο όργανο που ορίζεται από την WADA, το οποίο θα έχει πλήρεις εξουσίες ελέγχου. Το πρόγραμμα δοκιμών περιλαμβάνει όλα τα αθλήματα και όχι μόνο τον στίβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης