Ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν νοσήσει από τον κορωνοϊό και πήραν εξιτήριο έφθασε τους οκτώ στη Ρωσία, αναφέρεται στην ειδική ιστοσελίδα ενημέρωσης stopkoronovarius.rf, την οποία έχει δημιουργήσει η ρωσική κυβέρνηση για να ενημερώνεται ο κόσμος για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με τον κορωνοϊό.

«Οκτώ άτομα ανάρρωσαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα, στην οποία διευκρινίζεται ότι μεταξύ των οκτώ αυτών ατόμων είναι τρία, τα οποία είχαν μεταφερθεί στη Ρωσία από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, στο οποίο υπήρξε έξαρση του κορωνοϊού. Και τα τρία αυτά άτομα πήραν εξιτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 93 κρούσματα. Η πλειοψηφία των ασθενών παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.

Ο Πούτιν ζήτησε από τους Ρώσους να μην αγοράζουν τρόφιμα προς αποθήκευση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τους Ρώσους να μην αγοράζουν τρόφιμα για να τα αποθηκεύουν στα σπίτια τους, καθώς, όπως είπε, υπάρχει επάρκεια προϊόντων στα καταστήματα. Τη συμβουλή αυτή έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού μαζί με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος ενημερώθηκε από τον δήμαρχο της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν για την επάρκεια των ειδών πρώτης ανάγκης στα καταστήματα και για τις τιμές των προϊόντων, όπως και για το πώς παρακολουθούν online μέσα από τις βιντεοκάμερες των καταστημάτων τους ελέγχους που γίνονται στα σημεία πώλησης.

«Ο κόσμος αγοράζει πολλά είδη τροφίμων, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τροφοδοσίας της αγοράς» δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι οι αρχές πραγματοποιούν ελέγχους όσον αφορά τις τιμές των προϊόντων που γεμίζουν το καλάθι της νοικοκυράς σε κάθε περιοχή της χώρας.

«Το κύριο είναι ο κόσμος να καταλάβει ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ώστε να μην ξοδεύει χρήματα σε είδη διατροφής τα οποία στη συνέχεια θα αναγκασθεί να πετάξει» δήλωσε ο Μισούστιν, διαβεβαιώνοντας τους Ρώσους πολίτες ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στα καταστήματα θα υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις, όπως και για το ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης