Το όραμα της Κριστίνα Ροθ είναι μία φεμινιστική ουτοπία με πολλά προνόμια και εμμονή στην ευεξία. Η πρώην επιχειρηματίας στον τομέα της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών δημιούργησε στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας μία όαση επικεντρωμένη στην υγεία, όπου δεν επιτρέπονται οι άνδρες.

Το νησί SuperShe αγοράστηκε από την Κριστίνα Ροθ, η οποία εμπνεύστηκε την ιδέα όταν έκανε διακοπές αναζωογόνησης στην Καλιφόρνια και στο πολυτελές Κέντρο Απόδρασης, Απώλειας Βάρους και Ευεξίας, Ranch Malibu.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «New York Post» ανέφερε ότι ένα στοιχείο που την ενόχλησε στη διάρκεια του ειδυλλιακού ταξιδιού της ήταν το αποτέλεσμα που είχε η παρουσία ανδρών στην ατμόσφαιρα απομόνωσης.

«Μόλις εμφανιζόταν ένας ωραίος άνδρας, οι γυναίκες έβαζαν κραγιόν. Η ιδέα, όμως είναι, “επικεντρώσου στον εαυτό σου, μην προσπαθείς να ανεβάσεις τα επίπεδα των ορμονών σου”» εξήγησε.

«Αγαπώ τους άνδρες» είπε σε μία προσπάθεια να αποκρούσει την αναπόφευκτη κριτική ότι μισεί τους άνδρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πραγματικότητα, η Ροθ αποφάσισε να δημιουργήσει το νησί αποκλειστικά για γυναίκες, αφού ερωτεύτηκε έναν ντόπιο.

«Οι γονείς του είναι ιδιοκτήτες ενός νησιού στο αρχιπέλαγος και συνέχεια μου έλεγε ότι το διπλανό νησί ήταν προς πώληση. Είπα ότι δεν ενδιαφέρομαι» ανέφερε η Κριστίνα Ροθ.

Δεν της άρεσε αρχικά η ιδέα να αγοράσει ένα νησί – όχι επειδή δεν διέθετε το χρηματικό ποσό, αλλά επειδή πρόσφατα είχε αγοράσει έκταση γης στα νησιά Τερκς και Κέικος στην Καραϊβική.

Όμως, όταν είδε το νησί, πείστηκε να το αγοράσει.

Η Ροθ, η οποία πούλησε την εταιρεία συμβούλων που είχε δημιουργήσει στη Νέα Υόρκη και αφοσιώθηκε στο kiteboarding και στα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, γνωρίζει καλά τις αποδράσεις αποκλειστικά μόνο για γυναίκες.

Ξεκίνησε πρώτα το SuperShe, μια κοινότητα στο διαδίκτυο που συνδέει γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο και τους παρέχει εργαλεία για να βελτιώσουν τη ζωή τους και να ανακτήσουν την υγεία τους. Δημιούργησε την κοινότητα, επειδή είχε βαρεθεί να συναντά τον ίδιο τύπο ανθρώπων στα ίδια κοσμικά γεγονότα, όπως τόνισε.

Είναι μία κοινότητα στην οποία συμμετέχουν γυναίκες που θέλουν να κάνουν την αλλαγή και να επιτύχουν το ακατόρθωτο.

To SuperShe Island θα είναι η έδρα της κοινότητας SuperShe.

Οι μέρες στο νησί SuperShe θα είναι γεμάτες με ήλιο, surf, υγιεινή διατροφή και γυμναστήριο.

«Θέλατε ποτέ να τρέξετε σε ένα έρημο νησί, να αναπνεύσετε καθαρό αέρα, να κολυμπήσετε γυμνές στη θάλασσα και να κοιμηθείτε κάτω από τα αστέρια;» αναφέρεται στο εισαγωγικό κείμενο στην ιστοσελίδα του ιδιωτικού νησιού αποκλειστικά για γυναίκες.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στις δραστηριότητες που προσφέρονται στο SuperShe Island: γιόγκα, διαλογισμός, μαθήματα μαγειρικής, γυμναστική, δραστηριότητες στη φύση και πολλές άλλες.

Όσο κι αν φαίνονται δελεαστικές οι διακοπές στο νησί των γυναικών, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η Ροθ θα καλεί γυναίκες – μέλη της διαδικτυακής κοινότητας της έπειτα από προσεκτική επιλογή. Για να αποβιβαστεί κάποια στο νησί θα πρέπει να κάνει αίτηση, η οποία στη συνέχεια θα πρέπει να ελεγχθεί και να εγκριθεί.

Η Κριστίνα Ροθ εφαρμόζει πολιτική «αυστηρής πόρτας».

Οι πρώτες αφίξεις στο SuperShe Island αναμένονται τον Ιούνιο του 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης