Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μετέβη σήμερα στη Δαμασκό για συνομιλίες με Σύρους αξιωματούχους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.Οι ιρανικές δυνάμεις υποστηρίζουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Την περασμένη εβδομάδα είχε μεταβεί στη Δαμασκό ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, ο οποίος είχε υπογράψει συμφωνία για αμυντική συνεργασία μεταξύ Ιράν και Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί προβλέπεται εξάλλου να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο Ιράν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κασεμί.

“Αισιοδοξώ ότι η συνάντηση αυτή θα είναι επιτυχής και παραγωγική για την περιοχή, τον λαό της Συρίας και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”, δήλωσε ο Κασεμί.

Το Fars News μετέδωσε ότι η συνάντηση αυτή θα γίνει την Παρασκευή. Οι συνομιλίες των τριών προέδρων θα γίνουν την ώρα που οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης προετοιμάζουν μια κλιμακούμενη επίθεση στην επαρχία Ιντλίμπ στην βορειοδυτική Συρία και τις γύρω της περιοχές, η οποία είναι ο τελευταίος μεγάλος θύλακας των ανταρτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Ένα από τα περίπλοκα ζητήματα σήμερα είναι η Ιντλίμπ, η οποία είναι το τελευταίο προπύργιο των αντικυβερνητικών ανταρτών. Η κυβέρνηση της Συρίας είναι αποφασισμένη να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την καταστροφή”, δήλωσε ο Κασεμί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τις οποίες επικαλείται το Fars News.

“Η κυβέρνηση της Συρίας έχει το δικαίωμα να πολεμάει τους τρομοκράτες σε αυτήν την περιοχή. Και το Ιράν, ως υποστηρικτής της συριακής κυβέρνησης, είναι παρόν και θα συνεχίσει την συμβουλευτική του βοήθεια για όσο καιρό θέλει η συριακή κυβέρνηση”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης