Tο Τόκιο ζήτησε για πολλοστή φορά από το Πεκίνο να ασκήσει νέες πιέσεις στην Πιονκγιάνκ προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η εκτόξευση ενός πυραύλου που θα μεταφέρει στο Διάστημα έναν δορυφόρο.

Όπως μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι NHK, διπλωματική αποστολή της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου συναντήθηκε την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Κίνας με κυβερνητικούς αξιωματούχους προκειμένου να συζητήσουν για την απόφαση της Β. Κορέας να πραγματοποιήσει την εκτόξευση. Στη διάρκεια της συνάντησης και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη χρήση από την Πιονκγιάνκ τεχνολογίας πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, κατά παράβαση της συμφωνίας που είχε υπογράψει με τις Η.Π.Α., με αντάλλαγμα την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της Κίνας εξήγησε πως η χώρα του θα κάνει ό, τι μπορεί προκειμένου προωθήσει τη δημιουργία μιας Κορεατικής χωρίς πυρηνικά που θα χαρακτηρίζεται από τη σταθερότητα.

Ιάπωνας αξιωματούχος ανέφερε από την πλευρά του πως ενδεχόμενη εκτόξευση θα αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε..

Στις 7 και 8 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Ν. Κορέας στο Πεκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Β. Κορέα: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την εκτόξευση του δορυφόρου, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 04:28

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης