Η απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου θα «σκοτώσει» τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς η πολιτική αυτή θα οδηγήσει τη χώρα πίσω στον 18ο αιώνα, όταν κυριαρχούσε ο προστατευτισμός, προειδοποίησε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μπεν Σάσι.

«Ποτέ δεν κερδίζεις στον εμπορικό πόλεμο. Και οι δύο πλευρές χάνουν» ανέφερε ο Σάσι σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε. «Ο τρελός προστατευτισμός του 18ου αιώνα θα αυξήσει τις τιμές για τις αμερικανικές οικογένειες και θα οδηγήσει σε αντίποινα από τις άλλες χώρες. Μη γελιέστε: αν ο πρόεδρος προχωρήσει σ’ αυτό, θα σκοτώσει τις αμερικανικές θέσεις εργασίας. Γιατί αυτό κάνει τελικά κάθε εμπορικός πόλεμος», πρόσθεσε ο γερουσιαστής από τη Νεμπράσκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά και ο κυβερνήτης του Γουισκόνσιν, που είναι επίσης Ρεπουμπλικάνος, κάλεσε τον πρόεδρο Τραμπ να αναθεωρήσει την απόφασή του τονίζοντας ότι οι δασμοί θα πλήξουν τους Αμερικανούς πολίτες.

«Αν ο πρόεδρος θέλει να προστατεύσει τις καλοπληρωμένες δουλειές που στηρίζουν τις οικογένειες στην Αμερική, ιδίως εδώ στο Γουισκόνσιν, θα πρέπει να ξανασκεφθεί τη θέση της κυβέρνησης όσον αφορά τους δασμούς, ιδίως σε ό,τι αφορά τα πολύ λεπτά φύλλα αλουμινίου» ανέφερε ο Σκοτ Γουόκερ σε μια ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης