Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα ασκήσουν «αμείωτη» πίεση στον νέο ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Θα εξαρθρώσουμε την οργάνωση ανεξαρτήτως του ηγετικού επιτελείου της» διαβεβαίωσε σε μια ενημέρωση ο Νέιθαν Σέιλς, ο συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γνωρίζουμε ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με συνεχείς και συστηματικές πιέσεις από εμάς και τους εταίρους μας» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξάρθρωση του Ισλαμικού Κράτους παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα στον τομέα της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και των εταίρων τους που μάχονται την τζιχαντιστική οργάνωση.

Σε ένα ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε χθες, το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης του Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή στη βορειοδυτική Συρία, υποσχόμενο εκδίκηση κατά των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξτρεμιστική οργάνωση ανακοίνωσε επίσης ότι ο διάδοχος του Μπαγκντάντι είναι ο Αμπού αλ Χασέμι αλ Κουράσι.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σε ένα tweet: «Ο ISIS έχει νέο ηγέτη. Γνωρίζουμε ακριβώς ποιος είναι!».

Ερωτηθείς για τον νέο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, ο συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία, εμφανίστηκε πιο προσεκτικός σε σύγκριση με τον Αμερικανό πρόεδρο και δεν επιβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον τον γνωρίζει.

«Ερευνούμε την ταυτότητά του νέου ηγέτη, τον ρόλο του στην οργάνωση, από πού προέρχεται» είπε σε δημοσιογράφους.

«Οποιαδήποτε στιγμή υπάρχει μετάβαση στην ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης, θέλουμε να διασφαλίζουμε ότι θα έχουμε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που πρέπει να διαθέτουμε για να αντιμετωπίσουμε την απειλή» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης