Την ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό επισκέφτηκαν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας και ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Στέφαν Μάιερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρας μας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μάιερ τόνισε τη «μεγάλη προσπάθεια των ελληνικών αρχών για καλύτερες συνθήκες» όσον αφορά τους πρόσφυγες, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία παραμένουν οι πρώτες πύλες εισόδου στην Ευρώπη και η Γερμανία ουσιαστικά αποτελεί τον τελικό προορισμό των εισερχομένων, άρα, είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχει στενή συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα τελευταία χρόνια κανένα άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει δεχθεί τόση υποστήριξη από τη Γερμανία όσο η Ελλάδα, και σκοπεύουμε όχι μόνο να μη μειώσουμε αυτή τη στήριξη, αλλά να την ενισχύσουμε», σημείωσε ο κ. Μάιερ.

«Το πιο σημαντικό από όλα είναι να προχωρήσει ο κανονισμός Δουβλίνο ΙV και να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ώστε να υπάρχει μια συνευθύνη ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και να μοιραστεί ανάμεσά τους το βάρος, που αντικειμενικά φέρνει μια ανθρωπιστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος», δήλωσε ο κ. Βίτσας.

Στη δομή φιλοξενίας του Σχιστού, η οποία λειτουργεί από το 2016, διαμένουν αυτή την περίοδο 780 άνθρωποι, κυρίως από το Ιράν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία και κάποιοι από τη Σομαλία και την Αίγυπτο. Ανάμεσα στους διαμένοντες, υπάρχουν 162 οικογένειες, 310 παιδιά, 21 μόνες γυναίκες, 145 μόνοι άνδρες και 24 μονογονεϊκές οικογένειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης