Σε τετράωρη στάση εργασίας κατέρχονται αύριο, από 08:30- 12:30, οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών. Από την στάση εργασίας θα επηρεαστούν δύο πτήσεις, προς και από το Λονδίνο και άλλες δύο, προς και από το Παρίσι.

Ο εκπρόσωπος τύπου των πιλότων Δημήτρης Τσαδιώτης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η αυριανή τετράωρη στάση εργασίας θα γίνει για να μπορέσουν όλοι οι πιλότοι να προσέλθουν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα ασχοληθεί με την παράνομη, όπως υποστήριξε, περικοπή του 9% των μισθών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε, επίσης, ότι οι πιλότοι θα υπογράψουν ατομικές αγωγές εναντίον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, τα οποία αποφάσισαν την περικοπή των μισθών των πιλότων. Ο εκπρόσωπος τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών Κυριάκος Κυριάκου κατηγόρησε τους πιλότους ότι εύκολα αφορίζουν διεύθυνση, διοίκηση και όλο το διευθυντικό προσωπικό της εταιρείας.

Δεν είναι μόνο από τους πιλότους που περικόπτεται το 9%, πρόσθεσε, αλλά από όλο το προσωπικό, λόγω της κρίσιμης περιόδου στην οποία βρίσκεται η εταιρεία. Ο κ. Κυριάκου ανέφερε επίσης ότι η υπουργός Εργασίας έχει υποβάλει συγκεκριμένη μεσολαβητική πρόταση, στην οποία γίνεται πρόνοια για κλιμακωτή επαναφορά του 9%.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης