Για πάνω από έναν χρόνο έπλεε ακυβέρνητο στον Ατλαντικό ωκεανό, εγκαταλελειμμένο από το πλήρωμά του, χωρίς να διαφαίνεται ότι θα έπιανε ποτέ λιμάνι. Ο λόγος για το φορτηγό πλοίο-φάντασμα MV Alta, η περιπλάνηση του οποίου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018. Τη Δευτέρα ωστόσο το μοναχικό του ταξίδι έλαβε τέλος, αφού το πλοίο ξεβράστηκε στις ακτές του ανατολικού Κορκ της Ιρλανδίας.

Όπως γράφουν οι Irish Times, οι κάτοικοι στο Ballycotton ειδοποίησαν το κέντρο συντονισμού της Ακτοφυλακής της Ιρλανδίας όταν εντόπισαν το φορτηγό πλοίο πάνω στα βράχια, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ντένις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 77 μέτρων πλοίο βρισκόταν σε πλου από την Ελλάδα στην Αϊτή, αλλά βρέθηκε σε αδυναμία και το δεκαμελές πλήρωμα ζήτησε βοήθεια, καθώς οι προμήθειες τροφίμων και νερού άρχισαν να λιγοστεύουν.

 

Το πλήρωμα απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το σκάφος από την αμερικανική ακτοφυλακή τον Οκτώβριο του 2018, ενώ αυτό βρισκόταν 2.220 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βερμούδων, κι έκτοτε συνέχισε να πλέει ακυβέρνητο προς τα ανατολικά, παρασυρμένο από τους ανέμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιπολικό HMS Protecto του Βασιλικού Ναυτικού είχε συναντήσει το εγκαταλελειμμένο σκάφος ανοιχτά της Αφρικής στις 30 Αυγούστου του 2019, καθώς κατευθυνόταν προς τις Μπαχάμες. Αυτό ήταν και το τελευταίο στίγμα του.

Μια ομάδα της ακτοφυλακής πραγματοποίησε έλεγχο του πλοίου από ελικόπτερο, ενώ αναμένεται να γίνει και επιτόπιος έλεγχος άμεσα. Εκτιμάται πάντως ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής από το πλοίο, το οποίο κατά τα άλλα είναι φαινομενικά άθικτο.

Πηγή: CNN

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης