Σε μια προσπάθεια να σιγάσει τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η ανέγερση του «Λευκού Παλατιού», του νέου προεδρικού μεγάρου στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσκάλεσε ομάδα δημοσιογράφων να περιηγηθούν μερικά από τα… 1.159 δωμάτιά του!

Μια παραδοσιακή μηχανή που χρησιμοποιούσαν και την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και λέγεται «Buhur», χρησιμοποιείται για να ρυθμίζει τη θερμοκρασία στις τεράστιες αίθουσες του προεδρικού Μεγάρου, όπως εξηγεί ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γραφείο του  Τούρκου προέδρου, το οποίο έχει ύψος οκτώ μέτρων, κοσμείται από το απαραίτητο πορτρέτο του Μουσταφά Κεμάλ, καθώς και πίνακες που έχουν μεταφερθεί από το εθνογραφικό Μουσείο της Άγκυρας και πριν κοσμούσαν το παλάτι Dolmabahçe της Κωνσταντινούπολης, ή το παλιό προεδρικό μέγαρο Çankaya της Άγκυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εδώ βρίσκεται το μέρος που βρίσκω την ειρήνη» ανέφερε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους καθώς τους έδειχνε την βιβλιοθήκη του προεδρικού Μεγάρου.

Ο Ερντογάν αποκάλυψε επίσης στους δημοσιογράφους ότι μία ανοικτή όπερα που θα μπορεί να φιλοξενήσει 2.300 θεατές σύντομα θα κατασκευασθεί δίπλα στο κέντρο συνεδρίων, στον διαστάσεων Γαργαντούα χώρο του προεδρικού μεγάρου.

Έχει γίνει γνωστό επίσης, πως ένα χωριστό κτίσμα, βρίσκεται υπό κατασκευή για να φιλοξενεί αποκλειστικά την οικογένεια Ερντογάν, μέσα στον χώρο που βρίσκεται το παλάτι. «Μόλις ολοκληρωθεί θα μετακομίσω εκεί» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Επιμέλεια: Κώστας Μπετινάκης

Φωτογραφίες: Hürriyet

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης