Η Καθολική Εκκλησία της Σρι Λάνκα αποφάσισε να βάλει από την Κυριακή λουκέτο στους ναούς που βρίσκονται στη χώρα, εξαιτίας «συγκεκριμένης απειλής» για νέες επιθέσεις εναντίον τουλάχιστον δύο τόπων λατρείας.

Ο αρχιεπίσκοπος του Κολόμπο, καρδινάλιος Μάλκομ Ραντζίτ, ήθελε να αρχίσουν εκ νέου να λειτουργούν οι εκκλησίες στη χώρα από τις 5 Μαΐου, αλλά το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει απειλή για νέες επιθέσεις τον ανάγκασε να αναβάλει επ’ αόριστον τη λειτουργία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακολουθώντας τις συστάσεις των δυνάμεων ασφαλείας, αποφασίσαμε ότι καμία λειτουργία δεν θα γίνει σε καμία εκκλησία την Κυριακή», δήλωσε ο ίδιος στο AFP. «Υπάρχει μια συγκεκριμένη απειλή εναντίον δύο τόπων λατρείας», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 257 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στις 21 Απριλίου από μια σειρά επιθέσεων σε τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα.

Την περασμένη Κυριακή ο καρδινάλιος Μάλκομ Ραντζίτ χοροστάτησε σε ιδιωτική λειτουργία η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, καθώς όλες οι λειτουργίες στις εκκλησίες ματαιώθηκαν μετά τις επιθέσεις την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καρδινάλιος ήλπιζε ότι την ερχόμενη Κυριακή θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες λειτουργίες, πριν από μια γενικότερη επανάληψή τους ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις του Πάσχα των καθολικών ένοπλοι φρουροί βρίσκονται έξω από κάθε εκκλησία. Επίσης μια φρουρά ανέλαβε την προστασία του καρδιναλίου, ενώ σημαντική δύναμη των δυνάμεων της τάξης έχει αναπτυχθεί έξω από την κατοικία του. Ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει θωρακισμένη λιμουζίνα που του παραχώρησε η κυβέρνηση και προτιμά να κυκλοφορεί με το συνηθισμένο του όχημα.

«Δεν φοβάμαι. Δεν χρειάζομαι θωρακισμένα αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις μου. Ο Κύριος είναι ο προστάτης μου», δήλωσε. «Ωστόσο θέλω να είναι ασφαλής ο λαός και η χώρα», πρόσθεσε.

Ο καρδινάλιος εξέφρασε εξάλλου τις ανησυχίες του όσον αφορά τη διεξαγωγή της έρευνας γι’ αυτό το κύμα επιθέσεων.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει περισσότερους από 150 υπόπτους μετά τις επιθέσεις του Πάσχα.

Ο γενικός διευθυντής των υπηρεσιών υγείας Ανίλ Τζασίνγκε ανακοίνωσε σήμερα στο AFP ότι ο αριθμός των νεκρών των επιθέσεων της 21ης Απριλίου ανήλθε πλέον σε 257, μετά τον θάνατο κάποιων ανθρώπων που νοσηλεύονταν.

Μεταξύ των νεκρών οι αρχές έχουν αναγνωρίσει 42 ξένους πολίτες. Πολλοί άλλοι ξένοι πολίτες φέρονται ακόμη ως αγνοούμενοι και μπορεί να βρίσκονται μεταξύ των νεκρών που δεν έχουν αναγνωριστεί στο νεκροτομείο του Κολόμπο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών την Δευτέρα το βράδυ.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό από τους 496 τραυματίες που εισήχθησαν στο νοσοκομείο, 47 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, οι 12 από τους οποίους στην εντατική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης