Δύο Ισπανοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους στις βομβιστικές επιθέσεις της Κυριακής στη Σρι Λάνκα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της πόλης Ποντεθεσούρες στην κοινότητα της Γαλικίας, στη βόρεια Ισπανία, είπε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE ότι οι νεκροί είναι ένα ζευγάρι, ηλικίας 31 και 32 ετών, που είχαν πάει για διακοπές στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας 30χρονος άνδρας από τη γειτονική Πορτογαλία, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη Σρι Λάνκα για τον μήνα του μέλιτος, επίσης έχασε τη ζωή του, έγινε γνωστό από αξιωματούχους στην Πορτογαλία.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον τέσσερις Αμερικανοί σκοτώθηκαν στις επιθέσεις και άλλοι «τραυματίστηκαν σοβαρά» επιβεβαίωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να παράσχουμε βοήθεια και στήριξη σε όλους τους Αμερικανούς υπηκόους που επλήγησαν όπως και τις οικογένειές τους» διαβεβαίωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρνούμενος να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα θύματα «από σεβασμό στην ιδιωτική ζωή» των οικείων τους.

Μεταξύ των τεσσάρων Αμερικανών βρίσκεται ένας τεχνικός «με μεγάλη καρδιά» που είχε πάει για επιχειρηματικό ταξίδι στη Σρι Λάνκα, ο Ντίτερ Κοβάλσκι, έγινε γνωστό από τον εργοδότη του, την βρετανική εταιρεία Pearson.

Ο άτυχος άνδρας είχε αναρτήσει το τελευταίο μήνυμά του στο Facebook, λίγο προτού αναχωρήσει την Παρασκευή, από το Ντένβερ, στο Κολοράντο.

«Λατρεύω αυτά τα επαγγελματικά ταξίδια. Πτήση 24 ωρών. Σύντομα Σρι Λάνκα!» έγραψε ο 40χρονος.

Σε ένα μήνυμα προς το προσωπικό, ο διευθύνων σύμβουλος της Pearson Τζον Φάλον έγραψε πως ο Κοβάλσκι είχε μόλις φθάσει στο ξενοδοχείο του στο Κολόμπο, όταν σκοτώθηκε σε μια από τις εκρήξεις.

Όπως μεταδίδει, από την πλευρά του, το Reuters μεταξύ των Αμερικανών που έχασαν τη ζωή τους είναι ένας μαθητής περίοπτου ιδιωτικού σχολείου στην Ουάσινγκτον.

Ο Κίεραν Σάφριτζ ντε Ζόισα, ένας μαθητής της πέμπτης τάξης στο Sidwell Friends, σκοτώθηκε σε μία από τις εκρήξεις, επιβεβαίωσε το σχολείο του μέσω email σε φίλους και την οικογένειά του, σύμφωνα με το CNN. Το παιδί ήταν περίπου 10 ετών.

«Παθιασμένος με τη γνώση, λάτρευε τους φίλους του κι ήταν απίστευτα ενθουσιασμένος που θα επέστρεφε στο Sidwell Friends την επόμενη σχολική χρονιά» έγραφε στο μήνυμα ο διευθυντής του σχολείου Μαμαντού Γκουέγιε, μετέδωσε το CNN.

Στο Sidwell Friends πήγαν οι κόρες του Μπαράκ Ομπάμα, Σάσα και Μαλία και η κόρη του Μπιλ Κλίντον Τσέλσι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης