Μετά από 53 χρόνια, η Εθνική Ιταλίας κατέκτησε την κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στον τελικό του Euro 2020 το βράδυ της Κυριακής.

Σε κλίμα θλίψης βρίσκονται οι πρωτοσέλιδες αναρτήσεις των μεγάλων βρετανικών ΜΜΕ, λεπτά μετά το τέλος του τελικού, όπου η Αγγλία ηττήθηκε με 3-2 στα πέναλτι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιταλία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της, με την προηγούμενη νίκη σε ευρωπαϊκό τελικό να σημειώνεται το 1968. “It’s coming to Rome”, λοιπόν, καθώς τα «τρία λιοντάρια» δεν κατάφεραν να σηκώσουν το κύπελλο, κάτι που τελευταία φορά έγινε το 1966, και τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου είναι αντιπροσωπευτικά του πένθους που επικρατεί στη χώρα.

«Η Ιταλία καταστρέφει τα όνειρα της Αγγλίας, κερδίζοντας στα πέναλτι», γράφει στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του ο βρετανικός Guardian. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ιταλία παρατείνει τα 55 χρόνια του πόνου για τα “τρία λιοντάρια”, ραγίζοντας την καρδιά των οπαδών», γράφει ο τίτλος της Daily Mail, που συνοδεύεται από εικόνα με τη λεζάντα «Τελείωσε με δάκρυα». 

«Σπαραγμός, καθώς η Αγγλία χάνει τον τελικό στα πέναλτι», λένε οι βρετανικοί Times, αναφέροντας πως: «δεν επιστρέφει στο σπίτι, όχι ακόμη … ήταν σκληρό, καθώς το “σερί” της θλίψης συνεχίζεται».

«Το κατεστραμμένο όνειρο της Αγγλίας: Θλίψη, καθώς η Αγγλία χάνει 4-2 στα πέναλτι σε έναν γεμάτο ένταση τελικό», λέει η Mirror.

Για την express, «η Αγγλία χάνει σε έναν δραματικό τελικό Euro».

«Σπαραγμός για την Αγγλία, αφού η Ιταλία θριάμβευσε στα πέναλτι», αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της Metro.

Η Telegraph αναφέρει: «Η απόλυτη οδύνη: Η Αγγλία δέχεται πλήγμα από την Ιταλία στα πέναλτι του τελικού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης