Πύρινο μέτωπο 55 χιλιομέτρων στα σουηδικά δάση. Σύμφωνα με το το κέντρο διαχείρισης κρίσεων , υπάρχουν περίπου 40 πυρκαγιές που εξαπλώνονται γρήγορα λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών. Αεροπλάνα από την Ιταλία και τη Γαλλία, και ελικόπτερα από τη Νορβηγία συμμετέχουν στο έργο της πυρόσβεσης μετά από αίτημα της σουηδικής κυβέρνησης, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Όπως τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου αν και η χώρα καλύπτεται κατά 70% από δάση εντούτοις δεν έχει κανένα πυροσβεστικό αεροσκάφος. Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν υποστήριξε ότι δεν έχει σημασία ποιος έχει τα αεροσκάφη αλλά να μπορείς να τα έχεις στη διάθεσή σου όταν παραστεί ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι τρεις μεγαλύτερες πυρκαγιές στο Γκάβλεμποργκ, το Τζάμτλαντ και τη Νταλάρνα στην κεντρική Σουηδία, σύμφωνα με τις αρχές, έχουν πλήξει 200.000 στρέμματα ενώ δάση αξίας περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ έχουν καταστραφεί. Η χειρότερη πυρκαγιά έπληξε τον Δήμο Λιούζνταλ. Περισσότερα από 85.000 στρέμματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Πρόκειται για μια περιοχή 25 φορές μεγαλύτερη από το Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη.
Πηγή: euronews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης