Σουηδία: Άγνωστος πυρπόλησε τέμενος- πέντε τραυματίες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014, 18:54
Σουηδία: Άγνωστος πυρπόλησε τέμενος- πέντε τραυματίες
Ένας εμπρηστής, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος, πυρπόλησε τέμενος στην πόλη Εσκιλστούνα της Σουηδίας, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στον διάλογο για τη μετανάστευση η άκρα δεξιά -η οποία απαιτεί να μειωθεί ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που υποδέχεται η χώρα κατά 90%- αντιπαρατίθεται με τα κόμματα εξουσίας, που εννοούν να διατηρήσουν σε ισχύ την πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα.

Περίπου 15 ως 20 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο τέμενος, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο ενός κτιρίου σε μια περιοχή όπου βρίσκονται κυρίως κατοικίες, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά. Σουηδικά ΜΜΕ μετέδωσαν βιντεοσκοπημένο υλικό στο οποίο εικονίζονται φλόγες και καπνός να βγαίνουν από τα παράθυρα του κτίσματος αυτού.

«Ένας αυτόπτης μάρτυρας είδε κάποιον να πετάει ένα αντικείμενο μέσα από το παράθυρο του κτιρίου, που λειτουργεί ως τέμενος, και αμέσως μετά ξέσπασε μια σφοδρή πυρκαγιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λαρς Φράντσελ.

Οι πέντε τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για να τους παρασχεθεί φροντίδα για εισπνοή καπνού και εκδορές. Δεν έχει συλληφθεί κανείς για τον εμπρησμό μέχρι στιγμής, διευκρίνισε ο ίδιος.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014, 19:00