Η έκβαση του εκλογικού θρίλερ στη Σουηδία είναι απίθανο να γίνει γνωστή πριν από την Τετάρτη, εκτίμησε πριν από λίγο ο ηγέτης των Μετριοπαθών της σουηδικής δεξιάς, ο Ουλφ Κρίστερσον.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς θα τελειώσουν αυτές οι (βουλευτικές) εκλογές», τόνισε ο Κρίστερσον σε στελέχη του κόμματός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συντηρητική συμμαχία, της οποίας ηγούνται οι Μετριοπαθείς, προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει οριακή πλειοψηφία, καταλαμβάνοντας 175 από τις συνολικά 349 έδρες του σουηδικού κοινοβουλίου, βάσει των αποτελεσμάτων από το 93% των περιφερειών.

Ενδεχόμενη εκλογική νίκη της δεξιάς/ακροδεξιάς θα εγκαινίαζε μια νέα πολιτική εποχή για την Σουηδία, η οποία αναλαμβάνει την 1η Ιανουαρίου την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξής της στο ΝΑΤΟ.

Αντίθετα, η επικράτηση της κεντροαριστεράς θα έθετε σε αμφισβήτηση το νέο και άνευ ιστορικού προηγουμένου σχήμα της συμμαχίας συντηρητικών-εθνικιστών και την απόφαση των Μετριοπαθών να προσεγγίσουν τους ακροδεξιούς Δημοκράτες της Σουηδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης