Ένας Ρώσος διπλωμάτης και η σύζυγός του δέχτηκαν επίθεση σήμερα στο Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν, από έναν άνδρα από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ο οποίος τους μαχαίρωσε, τραυματίζοντάς τους σοβαρά. Σύμφωνα με σουδανική εφημερίδα, ο δράστης είχε μόλις μάθει ότι ο αδελφός του σκοτώθηκε από Ευρωπαίους στρατιώτες στην πατρίδα του και ήθελε να πάρει εκδίκηση σκοτώνοντας έναν Δυτικό.

Ο Ρώσος πρόξενος και η σύζυγός του νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, που συνορεύει με το Σουδάν, βυθίστηκε στο χάος τον περασμένο Μάρτιο όταν οι αντάρτες Σελεκά —στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι— κατέλαβαν την πρωτεύουσα και την εξουσία. Η Γαλλία, πρώην αποικία της οποίας είναι η χώρα, έστειλε στην περιοχή στρατεύματα για να προστατεύσει τους πολίτες της και να στηρίξει τους άνδρες της αφρικανικής δύναμης Misca που προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποσχεθεί να στείλει στρατιώτες, όμως η Ρωσία δεν έχει στρατιωτική παρουσία στην περιοχή.

«Δεν υπήρχε κανένα άλλο κίνητρο παρά μόνο η εκδίκηση για το θάνατο του αδελφού του», τονίζεται στην ανακοίνωση της σουδανικής αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης