Τουλάχιστον 2ο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατό και παραστρατιωτική οργάνωση στη Σομαλία, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Οι εχθροπραξίες ξέσπασαν την Πέμπτη στην πόλη Ντουσάμαρεμπ, στην περιοχή Γκαλγκαντούντ, και διήρκεσαν μέχρι χθες το απόγευμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης Οσμάν Ισέ Νουρ Ταρντουλέντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται 15 μαχητές της Αλ Σούνα Ουαλτζαμάα, παραστρατιωτικής οργάνωσης που σχηματίστηκε για την προστασία των σουφιστών στη χώρα της ανατολικής Αφρικής, ένας αξιωματικός του στρατού και τέσσερις άμαχοι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Κάτοικοι περιέγραψαν ότι η πόλη υπέστη πολύωρη επίθεση με ολμοβόλα, βαριά πολυβόλα που κανονικά χρησιμοποιούνται ως αντιαεροπορικά και άλλα όπλα διαφόρων διαμετρημάτων.

Η αιτία που ξέσπασαν οι εχθροπραξίες δεν είναι σαφής. Υπάρχουν έντονοι ανταγωνισμοί ανάμεσα στον ομοσπονδιακό στρατό, την ισχυρή παραστρατιωτική οργάνωση και άλλες πολιτικές δυνάμεις για τον έλεγχο περιοχών και για την κατανομή της ξένης οικονομικής βοήθειας που διατίθεται για την ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμερικανός διπλωμάτης στηλίτευσε τις συγκρούσεις, τονίζοντας ότι οι εσωτερικές διενέξεις προσκόπτουν τις προσπάθειες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον, να αντιμετωπίσει την Αλ Σεμπάμπ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης