Ένας ισλαμιστής βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο έξω από σχολείο στο Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 17, μεταξύ των οποίων και 13 παιδιά.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ισλαμιστές Σεμπάμπ που διευκρίνισαν ότι ήθελαν να πλήξουν μια αυτοκινητοπομπή ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών η οποία περνούσε κοντά στο σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Μογκαντίσου αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Ένας υπάλληλος του Οργανισμού, που μίλησε ανώνυμα στο πρακτορείο Reuters, είπε ότι κανείς από τους αλλοδαπούς εργαζομένους δεν τραυματίστηκε. Δεν υπάρχουν πληροφορίες αν μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται Σομαλοί εργαζόμενοι στον ΟΗΕ.

Από την ισχυρή έκρηξη έπεσε το ταβάνι σε πολλές αίθουσες του σχολείου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μοκαάσιρ, ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες. «Τα σχολεία, όπως και όποιο άλλο μέρος όπου συγκεντρώνονται παιδιά, θα έπρεπε να είναι ασφαλείς χώροι» σχολίασε ο Μοχάμεντ Μαλίκ Φαλ, ο περιφερειακός διευθυντής της Unicef για την ανατολική και νότια Αφρική.

Ένας 13χρονος μαθητής, ο Αμπντισαλάν Όμαρ Ιμπραχίμ, είπε ότι η έκρηξη ακούστηκε τη στιγμή που εκείνος έγραφε την επικεφαλίδα του μαθήματος ιστορίας που είχε αρχίσει να τους διδάσκει ο καθηγητής τους. Ακολούθησαν κραυγές των συμμαθητών του, καθώς έπεφταν συντρίμμια επάνω τους. «Με χτύπησε ένα τούβλο στο κεφάλι και έτρεχε αίμα στη στολή μου», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιμπραχίμ και άλλοι μαθητές μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και όλοι τους, εκτός από έναν, πήραν εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης