Το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μετά από μάχη με τις δυνάμεις ασφαλείας οι Σομαλοί αντάρτες Σεμπάμπ, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

«Οι μαχητές μας βρίσκονται στο εσωτερικό του λεγόμενου προεδρικού μεγάρου. Ελέγχουμε το γενικό επιτελείο του καθεστώτος των απίστων», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των ισλαμιστών Αμπντουλαζίζ Άμπου Μούσαμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι βαριά οπλισμένοι άνδρες εξαπέλυσαν επίθεση στο προεδρικό μέγαρο της Σομαλίας, ότι σημειώθηκε μία έκρηξη βόμβας και ακούστηκαν σφοδρά πυρά.

«Έγινε επίθεση στο προεδρικό μέγαρο, οι ένοπλοι επιτέθηκαν σε ένα φυλάκιο ελέγχου» πίσω από τον περίβολο του κτιρίου, είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Άλι Χουσέιν.

«Οι σφαίρες πέφτουν βροχή από το μέγαρο» που είναι γνωστό με την ονομασία «Βίλα Σομαλία» είπε ένας κάτοικος της περιοχής, ο Χαλίμο Νούρε. «Ακούγονται πυροβολισμοί, εκρήξεις, θα έλεγα ότι χρησιμοποιούν χειροβομβίδες», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε από τους δράστες, ωστόσο άλλη πηγή έκανε λόγο για εννέα νεκρούς από την πλευρά των επιτιθέμενων.

«Οι δράστες ήταν τουλάχιστον εννέα, όλοι τους σκοτώθηκαν και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, η επίθεση τελείωσε», είπε ένας αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας, ο Άμπντι Άχμεντ.

Ο πρόεδρος της χώρας Χάσαν Σέιχ Μοχάμουντ είναι ασφαλής καθώς δεν βρισκόταν μέσα στο προεδρικό μέγαρο όταν ξεκίνησε η επιχείρηση των ισλαμιστών, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, που αναφέρουν πως φιλοξενείται προς το παρόν σε μια βάση της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης (Amisom).

Τον περασμένο Φεβρουάριο οι Σεμπάμπ είχαν επιτεθεί και πάλι στο προεδρικό μέγαρο ενώ τον Μάιο είχε σειρά το κοινοβούλιο της Σομαλίας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης