Σομαλία: Αεροπορικό χτύπημα σε προπύργιο της Σεμπάμπ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015, 06:15
Σομαλία: Αεροπορικό χτύπημα σε προπύργιο της Σεμπάμπ
Πολυάριθμοι μαχητές της Σεμπάμπ σκοτώθηκαν σε έναν αεροπορικό βομβαρδισμό στο νότιο τμήμα της Σομαλίας, με στόχο όπως φαίνεται μια κατοικία όπου βρίσκονταν μέλη της οργάνωσης, δήλωσαν Σομαλοί αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Μια πηγή προσκείμενη στη Σεμπάμπ, η οποία θεωρείται πως ανήκει στο νεφέλωμα των οργανώσεων που συνδέονται με την αλ Κάιντα, επιβεβαίωσε ότι ένας πύραυλος έπληξε ένα σπίτι στην πόλη Ντινσόρ, προπύργιο των ισλαμιστών, περίπου 270 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, αργά χθες.

Δεν έδωσε καμιά λεπτομέρεια για τα πρόσωπα που ήταν ο στόχος της επίθεσης ή τον αριθμό των θυμάτων.

Ο Αμπντουκαντίρ Μοχάμεντ Νουρ, ένας Σομαλός τοπικός αξιωματούχος, είπε ότι πολλά μέλη της Σεμπάμπ σκοτώθηκαν.

«Πολυάριθμοι μαχητές της Σεμπάμπ σκοτώθηκαν στον αεροπορικό βομβαρδισμό» αυτό, βεβαίωσε, χωρίς να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα των προσώπων τα οποία στοχοθετήθηκαν ή ποιος προέβη στην επιδρομή.

Ένας κάτοικος της Ντινσόρ, ο Αλί Γιαρέ, δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τέσσερις άμαχοι τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν στην επιδρομή.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο επικεφαλής της Σεμπάμπ, ο Άχμεντ Αμπντί Γκοντάν, είχε σκοτωθεί σε έναν βομβαρδισμό στον οποίο πιστεύεται ότι προέβησαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Αμερικανικές δυνάμεις είχαν εξαπολύσει άλλο ένα πλήγμα τον περασμένο Δεκέμβριο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένα ανώτερο στέλεχος της Σεμπάμπ που ήταν επικεφαλής της ομάδας της οργάνωσης που είναι αρμόδια για τη συγκέντρωση πληροφοριών.

Οι ΗΠΑ επίσημα δεν έχουν αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στη Σομαλία, ωστόσο παρέχουν υποστήριξη στην κυβέρνηση της χώρας, τόσο με τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όσο και με ομάδες των ειδικών δυνάμεων που επιχειρούν σε πολλές περιπτώσεις εναντίον ανώτερων στελεχών της Σεμπάμπ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015, 06:16