Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το νέο φύλλο της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo που κυκλοφορεί σήμερα, σχολιάζοντας με έναν μάλλον προκλητικό και ασεβή τρόπο τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Με ένα σκίτσο-παρωδία γνωστού τραγουδιού του Stromae, η σατιρική εφημερίδα, εμφανίζει καρικατούρα του τραγουδιστή, ο οποίος περιβάλλεται από διάσπαρτα ανθρώπινα μέλη, μετά τις επιθέσεις των βομβιστών στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών. Το σκίτσο με φόντο την βελγική σημαία, συνοδεύεται από την ερώτηση «Papas ou t’es?» «Μπαμπά που είσαι;» (από τον τίτλο του τραγουδιού Papaoutai).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ανθρώπινα μέλη, σαν να έχουν δική τους φωνή, απαντούν «εδώ, εδώ» «εκεί», « κι εκεί επίσης».

Οι αντιδράσεις μέσω διαδικτύου είναι σφοδρές. 

«Η ελευθερία της έκφρασης δεν χρειάζεται να μεταφραστεί σε ασέβεια και χυδαιότητα». «Σοκαρίστηκα από το πρωτοσέλιδο», «Είναι άρρωστοι στο Charlie Hebdo». «Συνεχίστε να υπερασπίζετε και να κλαίτε για το Charlie Hebdo, ενώ εδώ και δεκαετίες ταπεινώνουν τον κόσμο». Αυτά είναι μερικά μόνο από τα επικριτικά σχόλια όσων είδαν την πρώτη σελίδα της εφημερίδας προτού κυκλοφορήσει σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπήρξαν βέβαια και ορισμένοι που έσπευσαν να υπερασπιστούν την σατιρική έκδοση, γράφοντας ότι «δεν είναι βίαιο το πρωτοσέλιδο, αλλά ο κόσμος στον οποίο ζούμε» ή «Το να σοκάρεται κανείς με το μαύρο χιούμορ στο Charlie Hebdo, είναι σαν να σοκάρεται που βλέπει γυμνούς στο κάμα σούτρα».

Η εφημερίδα έγινε η ίδια στόχος τζιχαντιστών στις 7 Ιανουαρίου του 2015, εξαιτίας των σατιρικών της σκίτσων για τους μουσουλμάνους και τον Μωάμεθ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης