Αποτροπιασμό και θλίψη έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο η πρωτοφανής δολοφονία πέντε μικρών παιδιών στην πόλη Ζόλινγκεν της Γερμανίας.

Ύποπτη θεωρείται η μητέρα τους, η 27χρονη Κριστιάνε Κ., η οποία αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται φρουρούμενη μετά την απόπειρα αυτοκτονίας την οποία έκανε αμέσως μετά τη δολοφονία των παιδιών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πέντε μικρά παιδιά -τρία κορίτσια και δύο αγόρια ηλικίας από 18 μηνών έως οκτώ ετών- φέρεται να δηλητηριάστηκαν με χάπια, όπως είπε πηγή της αστυνομίας στο RTL.

Σύμφωνα με την Bild, η γιαγιά των παιδιών τηλεφώνησε στην αστυνομία για να πει πως η κόρη της, ηλικίας 27 ετών, σκότωσε πέντε από τα παιδιά της και έχει βγει από το σπίτι παίρνοντας μαζί της άλλο ένα παιδί, τον 11χρονο Μαρσέλ. Η αστυνομία βρήκε στη συνέχεια τα νεκρά παιδιά, ηλικίας 1, 2, 3, 6 και 8 ετών.

Η 27χρονη μητέρα θεωρείται ύποπτη για την δηλητηρίαση των πέντε παιδιών της

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η γιαγιά των παιδιών που μένει στην περιοχή Μενχενγκλάντμπα, ειδοποίησε τις Αρχές και είπε ότι η 27χρονη κόρη της έσφαξε πέντε από τα παιδιά της και ενδέχεται να είναι μαζί με ακόμα ένα παιδί της, ενώ μπορεί να βάλει τέλος στη ζωή της. Πράγματι, ο 11χρονος Μαρσέλ, που γλίτωσε τον θάνατο, αυτή τη στιγμή «βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον», κατά την αστυνομία.

Στη συνέχεια, η αστυνομία εντόπισε 35 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο του φονικού, στον σταθμό του Ντίσελντορφ, τη μητέρα των παιδιών, η οποία είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει πέφτοντας στις γραμμές του τρένου, περίπου 32 χλμ. μακριά από το διαμέρισμα στο Σόλινγκεν, όπου έκοψε το νήμα της ζωής των παιδιών της. Η 27χρονη φέρει βαριά τραύματα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό τι συνέβη μέσα στο διαμέρισμα, αστυνομικά οχήματα και ασθενοφόρα κατέφθασαν στην περιοχή, ενώ πολλοί κάτοικοι μαζεύτηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Ένας γείτονας από το απέναντι σπίτι επισκεύαζε το αυτοκίνητό του όταν κατέφθασαν τα αστυνομικά αυτοκίνητα και τα ασθενοφόρα. Η αδερφή του που τους γνώριζε είπε πως ήταν μια ήσυχη οικογένεια με έξι παιδιά: «Είμαι σοκαρισμένη. Είμαι επίσης μαμά» είπε η αδερφή.

Ένας φίλος του 11χρονου, που επέζησε της οικογενειακής τραγωδίας, ο Μαξ, είπε ότι γνώριζε ότι ο Μαρσέλ  είχε αδέλφια, αλλά ο ίδιος δεν τα είχε γνωρίσει. «Τον περισσότερο καιρό ήταν θλιμμένος» είπε ο Μαξ στο RTL. Χθες το απόγευμα ο Μαξ έλαβε ξαφνικά ένα μήνυμα στο WhatsApp από μια γνωστή του από τη γειτονιά: «Ξέρεις τι συνέβη με τον Μαρσέλ;». Ο 11χρονος τής είχε στείλει προηγουμένως ένα ανατριχιαστικό μήνυμα όπου ανέφερε: «Θέλω μόνο να σου πω ότι από δω και πέρα δεν θα με ξαναδείς, γιατί όλα μου τα αδέλφια είναι νεκρά». Η γειτόνισσα το εξέλαβε αρχικά ως κακόγουστο αστείο, αλλά αντιλήφθηκε τι συμβαίνει όταν είδε περιπολικά κι ασθενοφόρα μπροστά στο σπίτι του Μαρσέλ.

 

 

«Το οικογενειακό δράμα στο Σόλινγκεν με γεμίζει με μεγάλη θλίψη και αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι στα πέντε μικρά παιδιά που έφυγαν από τη ζωή τόσο πολύ νωρίς» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Herbert Reul. Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Σόλινγκεν, Τιμ Κουρτσάχ, δήλωσε συγκλονισμένος: «Σήμερα είναι μια μέρα στην οποία εμείς στο Σόλινγκεν είμαστε πολύ λυπημένοι γι΄αυτό που συνέβη και μας στιγμάτισε βαθιά».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης