Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Bίντεο με τη δολοφονία ενός υπόπτου για διάπραξη ληστείας από αστυνομικούς στη Νότια Αφρική, έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα The Sunday Times.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα το υλικό δείχνει τους αστυνομικούς να σκοτώνουν εν ψυχρώ έναν ύποπτο για τη διάπραξη ληστείας πυροβολώντας τον στο κεφάλι ενώ εκείνος ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι ένστολοι  παραδόθηκαν σήμερα αφού προβλήθηκε ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας όπου καταγράφηκε το περιστατικό.

Το μαγνητοσκοπημένο υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο.Ο ύποπτος κειτόταν ήδη στο πεζοδρόμιο αφού δέχθηκε την σφαίρα στον ώμο του καθώς επιχειρούσε να διαφύγει από την αστυνομία, δείχνει το βίντεο. Το αίμα από το κεφάλι του άνδρα σχηματίζει μια λίμνη στο πεζοδρόμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παραδόθηκαν και τους συλλάβαμε. Τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος τους για φόνο, ωστόσο ενδέχεται να προσθέσουμε και άλλες κατηγορίες» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της Ανεξάρτητης Αστυνομικής Διεύθυνσης Ερευνών (IPID), Γκρέις Λάνγκα.

Σύμφωνα με την ίδια οι αστυνομικοί θα παραμείνουν προφυλακισμένοι παρά τις εκκλήσεις τους για επιτάχυνση της διαδικασίας και θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστή αύριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης