Για τη σεξουαλική κακοποίηση και τη δολοφονία της 5χρονης ξαδέλφης του κατηγορείται ένας έφηβος από το Ντάλας των ΗΠΑ. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι δυο τους ήταν θύματα ενός τρίτου προσώπου, που τους καθοδηγούσε υπό την απειλή όπλου.

Ο Angel Sanches-Zenteno συνελήφθη στις αρχές Σεπτεμβρίου για τη δολοφονία της μικρής Katherina Gonzalez, ενώ η κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση προστέθηκε αυτήν την εβδομάδα. Το πτώμα της 5χρονης βρέθηκε το απόγευμα της 31ης Αυγούστου, κρεμασμένο στην ντουλάπα ενός ακατοίκητου διαμερίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανήλικη είχε στραγγαλιστεί μέχρι θανάτου, και στη συνέχεια κάποιος την είχε κρεμάσει στην ντουλάπα, δένοντάς την μ’ ένα πουκάμισο. Το παιδί εθεάθη τελευταία φορά το πρωί της ίδιας ημέρας, να παίζει με τα αδέρφια του, ενώ ένας μάρτυρας ισχυρίζεται ότι είδε τη μικρή με τον ξάδελφό της λίγο πριν από το τραγικό συμβάν.

Τι ισχυρίστηκε ο συλληφθείς

Μετά τη σύλληψή του, ο 17χρονος ισχυρίστηκε ότι ένας άνδρας με το όνομα Carlos οδήγησε εκείνον και την ανήλικη ξαδέλφη του σ’ ένα ακατοίκητο διαμέρισμα, όπου τον κλείδωσε μέσα σε μία ντουλάπα. Φέρεται να πρόσθεσε ότι, όταν βγήκε απ’ τη ντουλάπα, δεν είδε ξανά την 5χρονη, και δεν την βίασε ούτε τη δολοφόνησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ωστόσο, η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι, σ’ έναν άλλο ερευνητή, ο Sanches-Zenteno είπε ότι ο Carlos τον ανάγκασε να κακοποιήσει σεξουαλικά την ξαδέλφη του «για λιγότερο από ένα λεπτό», ενώ τους απειλούσε και τους δύο με όπλο. Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, «ο φερόμενος ως δεύτερος ύποπτος δεν έχει εντοπιστεί».

Όπως προστάζουν οι νόμοι της πολιτείας του Τέξας, ένας 17χρονος αντιμετωπίζεται ως ενήλικος στα μάτια της Δικαιοσύνης. Ωστόσο, τόσο η θανατική ποινή όσο και η ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή απαγορεύεται να εφαρμοστούν σε όσους διέπραξαν εγκλήματα κάτω από την ηλικία των 18.

Πηγή: www.huffingtonpost.com
Επιμέλεια: Κωσταντίνα Βλαχουτσάκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης