Την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου για να προκληθούν ταραχές την ημέρα των εκλογών στην Τουρκία από Κούρδους του στρατοπέδου του Λαυρίου στην Ελλάδα, υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Πρόκειται για μια προσπάθεια από πλευράς της τουρκικής κυβέρνησης να ενισχύσει τις κατηγορίες κατά της αντιπολίτευσης ότι συνεργάζεται με τρομοκράτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα πω κάτι πολύ σαφές, έχουμε πληροφορίες ότι εκείνη τη νύχτα, δόθηκαν οδηγίες από το στρατόπεδο του PKK στο Λαύριο στην Ελλάδα. Υπήρχε εντολή να εμπλακούν και να ξεχυθούν τρομοκράτες στη χώρα, προκειμένου να προκαλέσουν ταραχές στην Τουρκία. Εκείνη τη νύχτα δόθηκαν οδηγίες για προκληθεί αναταραχή. Αλλά η Τουρκία έδειξε μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα εκείνη τη νύχτα και μετέτρεψε τις εκλογές σε μια γιορτή της δημοκρατίας. Αν κέρδιζε το κόμμα ΑΚΡ και ο πρόεδρος Ερντογάν, έγιναν προσπάθειες να προετοιμαστεί το έδαφος για ταραχές. Πρόκειται για μία απειλή ενάντια στις εκλογές και τη βούληση του έθνους. Αλλά ο κάθε ψηφοφόρος, που πήγε στις κάλπες, τις μετέτρεψε σε μια γιορτή της δημοκρατίας», είπε ο Σοϊλού.

Επίσης, κατηγόρησε τους Ιμάμογλου και Γιαβάς για διαστρέβλωση των αποτελεσμάτων: «Οι δήμαρχοι παραπλάνησαν την Τουρκία τη νύχτα των εκλογών. Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ξεκάθαρα, είναι υπό καταμέτρηση. Τα πρακτικά είναι όλα καθαρά. Θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη. Δίνοντας ψευδείς πληροφορίες στο κοινό. Οι δύο δήμαρχοι φάνηκαν πόσο ανεύθυνοι είναι».

Απάντηση Θεοδωρικάκου σε Σοϊλού: «Τρομοκρατία και Ελλάδα είναι έννοιες ασύμβατες»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του απάντησε στις αιτιάσεις περί τρομοκρατίας στον Τούρκο Υπουργό Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Επαναλαμβάνουμε και πάλι. Τρομοκρατία και Ελλάδα είναι έννοιες ασύμβατες. Και αυτό απεδείχθη για ακόμη μια φορά μόλις πριν λίγους μήνες: Όταν οι ελληνικές αρχές ασφαλείας συνέλαβαν στην Αθήνα δύο παράνομους μετανάστες που ετοίμαζαν διεθνές τρομοκρατικό χτύπημα.

Η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα ισχυρή. Ως πυλώνας σταθερότητας παραμένει προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο. Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε αναπάντητες προκλήσεις, αλλά και κάθε απόπειρα δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων. Ιδίως, όταν αυτές εκφράζονται σε προεκλογική περίοδο και για τις δύο χώρες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης