Η Σλοβενία και η Κροατία ανέφεραν σήμερα, Τετάρτη, αριθμούς ρεκόρ νέων περιστατικών κορωνοϊού -12.285 και 10.427 αντίστοιχα-, με τα μέσα ενημέρωσης να προειδοποιούν ότι οι πραγματικοί αριθμοί πιθανόν να είναι υψηλότεροι, καθώς τα εργαστήρια δεν μπορούν να επεξεργαστούν αρκετά γρήγορα όλα τα τεστ.

H Σλοβενία, η οποία κατέγραψε άνοδο 41,5% σε σχέση με μια ημέρα νωρίτερα και σχεδόν 80% περισσότερα περιστατικά σε σχέση με την περασμένη Τετάρτη, συντόμευσε τον υποχρεωτικό χρόνο καραντίνας για τους κλάδους της υγείας, της πρόνοιας και της παιδείας για να επιτραπεί η φυσιολογική λειτουργία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κροατία, με αύξηση 38% στα ημερήσια περιστατικά, ανέφερε 45 θανάτους από επιπλοκές της covid-19.

Την ίδια ώρα και η Αυστρία κατέγραψε ρεκόρ περιστατικών, καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον συνεχίζει να εξαπλώνεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Βιέννη.

Η Αυστρία προετοιμάζεται για περαιτέρω αύξηση των περιστατικών, όπως έχει γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εν λόγω χώρα βγήκε από το τέταρτο καθολικό lockdown τον περασμένο μήνα, όταν είχε καταγραφεί μόλις ένας μικρός αριθμός περιστατικών της Όμικρον και η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την επιβολή ενός νέου κατά τη διάρκεια αυτού του κύματος.

«Έχουμε σχεδόν 30.000 μολύνσεις. Αυτός είναι ένας τρομακτικά υψηλός αριθμός», δήλωσε νωρίτερα ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ σε συνέντευξη Τύπου.

Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιων περιστατικών που δημοσιεύτηκε από τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας ήταν 17.006, πριν από μία εβδομάδα. Σήμερα ανακοίνωσαν πως το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 27.667 νέες μολύνσεις, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά περισσότερες από 10.000.

Αν και ο αριθμός των μολύνσεων συμβαδίζει κατά προσέγγιση με τις προβλέψεις των επιστημόνων, όπως είπε ο καγκελάριος Νεχάμερ, το ποσοστό πληρότητας στις ΜΕΘ είναι επίσης σε γενικές γραμμές αυτό που είχε προβλεφθεί ή και λίγο μικρότερο, υπογραμμίζοντας ότι είναι μικρότερο το ποσοστό των περιστατικών της Όμικρον που απαιτεί νοσηλεία, σε σύγκριση με προηγούμενες παραλλαγές του κορωνοϊού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης