Σε 31 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ένα ζευγάρι από την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, το οποίο βασάνισε μέχρι θανάτου την κόρη του και στη συνέχεια έκρυβε για τρία χρόνια το άψυχο κορμάκι του σ’ ένα δωμάτιο, ώστε να συνεχίσει να εισπράττει τα επιδόματα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης για το απάνθρωπο αυτό έγκλημα, μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο πατριός άφηνε τη γυναίκα και το παιδί της να πεινάνε, ενώ τελικά, το παιδί, όντας πιο αδύναμο, «κατέληξε» από τα βασανιστήρια το 2009. Η αποτρόπαια αυτή πράξη αποκαλύφθηκε τρία χρόνια αργότερα, όταν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος θέλησε να διεκδικήσει το σπίτι αλλά και τα χρήματα που του χρώσταγαν, και το ζευγάρι αρνιόταν πεισματικά να εγκαταλείψει το μέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δικαστικοί επιμελητές ήρθαν αντιμέτωποι μ’ ένα αποκρουστικό θέαμα όταν μπήκαν στο σπίτι και ανακάλυψαν το πτώμα του άτυχου παιδιού μέσα στο δωμάτιο. O βιολογικός πατέρας του κοριτσιού ήθελε να πάρει την κηδεμονία του, αλλά η μητέρα του κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ήθελε να το απαγάγει και έτσι εκείνος υποχώρησε. Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στη Σλοβακία, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι κανένας από τους κοινωνικούς λειτουργούς δεν αναρωτήθηκε τον λόγο για τον οποίο το κοριτσάκι σταμάτησε ξαφνικά να πηγαίνει στο σχολείο.

Επιμέλεια: Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης