Δημοσιογράφος στη Σλοβακία που καλύπτει θέματα που αφορούν τη διαφθορά μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων δέχτηκε απειλές για τη ζωή του, κατήγγειλε ο διευθυντής σύνταξης του ειδησεογραφικού ιστότοπου aktuality.sk.

Η υπόθεση αυτή έρχεται στη δημοσιότητα περισσότερα από δύο χρόνια μετά τον φόνο του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ και της μνηστής του λίγο πριν τη δημοσίευση στον ιστότοπο αυτό της έρευνάς του για μια μεγάλη υπόθεση διαφθοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πέτερ Σάμπο, ένας δημοσιογράφος που ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων και εργάζεται στον ιστότοπο aktuality.sk, βρήκε την Πέμπτη μια σφαίρα στο γραμματοκιβώτιό του, σύμφωνα με τον διευθυντή σύνταξης Πέτερ Μπάρντι.

«Θα ήθελα πραγματικά να πιστέψω ότι πρόκειται για το αστείο ενός παιδιού, όμως μετά την εμπειρία που είχαμε πριν περισσότερα από δύο χρόνια γνωρίζω ότι δεν είναι αστείο, μπορεί να σκοτώσει» υπογράμμισε.

Ο διοικητής της αστυνομίας της Σλοβακίας Μίλαν Λουκάνσκι δήλωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν και ότι «έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα», χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κούτσιακ και η μνηστή του Μαρτίνα Κουσνίροβα δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους έπειτα από εντολή του Σλοβάκου επιχειρηματία Μάριαν Κότσνερ, τις δραστηριότητες του οποίου αποκάλυψε ο δημοσιογράφος. Η δίκη του Κότσνερ, ο οποίος δηλώνει αθώος, αναμένεται να συνεχιστεί τον Ιούλιο.

Ο φόνος του Κούτσιακ έφερε στη δημοσιότητα τη διαφθορά στη Σλοβακία και ανάγκασε την κυβέρνηση της χώρας σε παραίτηση. Ο Πέτερ Σάμπο έχει γράψει άρθρα για το δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στη Σλοβακία, για τις υποψίες που βαρύνουν έναν πρώην υπουργό Δικαιοσύνης για παρανομίες, καθώς και για νοθεία στον ΦΠΑ.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι να φοβόμαστε ότι η σφαίρα στο γραμματοκιβώτιο δεν ήταν μια πλάκα» υπογράμμισε ο Μπάρντι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης